LomoAmigo Simon maakt zijn afstudeerfilm met de Petzval Bokeh Control Lens

Simon uit Antwerpen zit op de LUCA School of Arts in Brussel, en studeert dit jaar af met zijn korte film ‘You Can Become Anything’. Deze schoot hij met de Petzval Bokeh Control Lens.

Naam: Simon Cools
Stad: Brussel
Website: https://simoncools.myportfolio.com
Lens: Petzval 58mm 1.9 Bokeh Control Lens

Kun je jezelf voorstellen aan de Lomography community?
Ik ben Simon Cools geboren op 16 januari 1997 te Antwerpen. Sinds mijn middelbare school studeer ik aan een film opleiding. Dit jaar studeer ik af met de kortfilm ‘You Can Become Anything’ aan Sint-Lukas Brussel.

Wat is het eerste dat in je opkwam toen je de Petzval 58mm 1.9 Bokeh Control Lens zag?
Toen Arno Weijdema (DOP) en ik de Petzval lenzen voor het eerst zagen, wisten we dat deze lens een grote uitdaging ging zijn om een film mee te maken. Hij heeft de body om een ideale fotografie lens te zijn maar als er een bewegend beeld moet gemaakt worden zou dit een andere klus worden. De scherpte zou ‘smooth’ versteld moeten worden en er zijn geen focus-ringen aanwezig… Zijn unieke uitstraling heeft mij wel overhaalt uitsluitend deze lens te gebruiken voor mijn film en geen enkele andere. De petzval gaf mij de indruk dat ik alles zelf kan bedienen, de swirl, de uitneembare diafragmas. Een lens waar nagedacht en gewerkt mee moet worden. Door een kleine aanpassing hebben we ervoor gezorgd dat de focus-puller ook zijn werk kon doen, dit gaf ons echt het gevoel dat we de eerste waren die een volledige kortfilm op deze unieke lens hadden gedraaid.

Wat heb je met de Petzval lens gemaakt? Kun je iets meer vertellen over je filmproject?
‘You Can Become Anything’ is een krotfilm van 18min. Synopsis:
Een avond lang volgen we enkele afgestudeerde twintigers die zich proberen te schikken naar een nieuwe leefomgeving in het buitenland. Hun plannen lopen moeizaam door een uiterst virtuele communicatie. You Can Become Anything is een portret van jongeren die zich midden in een overgangsfase begeven op weg naar een onvervulde toekomst.

Gaf de Petzval 58mm 1.9 Bokeh Control Lens een speciale uitstraling aan beelden? Kun je daar wat meer over vertellen?
Jazeker, de film moest vormelijk in contrast staan met wat er verteld word. De onzekere en labiele personages staan in contrast met een uiterst verbloemde afspiegeling van hun avond. Een vierkant kader, alles gefilmd in ondergaande zon, zacht licht, warme intense kleuren, een lens met mooie bokeys en weinig scherptediepte… Elk beeld zou een instagrampost moeten zijn. Het beeld staart zich blind op de personages, een soort uitgelopen individualisme dat zich vertaald in de cameravoering, de camera isoleert zich net zoals de personages. Daarom zijn er bijna enkel close-ups gebruikt en hadden we een goede portret lens nodig.

Wat zou je nog willen fotograferen of filmen met deze lens?
Voorlopig zou ik het enkel gebruiken voor prive redenen. Ik zou portretten kunnen maken als ik op vakantie ga met vrienden bijvoorbeeld. Voor mijn volgende film ben ik opzoek naar een andere lens, dit keer ook weer met zijn eigen unieke werking en look.

Heb je nog tips voor toekomstige Petzval 58mm 1.9 Bokeh Control Lens fotografen/filmmakers?
Respecteer de werking van de lens, ik vind het heerlijk om te ontdekken hoe elke lens anders werkt ten opzichte van elkaar. Ik zoek naar een look, niet naar een conventionele werking of body van een lens. Lomography behoudt de eigenheid van de lens en brengt een soort nieuwsgierigheid naar boven bij de gebruikers hiervan. Deze eigenaardige en unieke lenzen dagen mij uit om ze ook in bewegende beelden te ontdekken.

Dankjewel Simon! We zijn benieuwd naar het eindresultaat - to be continued!

written by anna-lomo on 2019-08-26 #people #lomoamigo

New Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

Explore the first footsteps of photography with this handcrafted lens that combines historical design and modern, yet original, Russian optics with an unprecedented Bokeh Control Ring.

Add to Cart

More Interesting Articles