LomoChrome Metropolis XR 100–400: Nachtlampjes met Louis Dazy

Louis Dazy is een Franse fotograaf die 's nachts graag door de stad wandelt. Als de zon ondergaat, is hij met zijn camera op straat om de schoonheid van het nachtleven vast te leggen. Met een passie voor dubbele belichtingen probeerde hij de nieuwe LomoChrome Metropolis XR 100–400 film en was meteen fan!

Foto van Louis Dazy gemaakt met een Nikon F2, 35mm lens en de LomoChrome Metropolis shot at 400 ISO.

Kun je ons een korte introductie geven over jezelf en je aanpak/filosofie als het gaat om fotografie?

Mijn naam is Louis Dazy en ik fotografeer al zo'n 4 jaar. Ik heb een passie voor dubbele belichtingen en vertel graag twee verschillende verhalen in één beeld. Mijn fotografie wordt meestal surrealistisch / etherisch / dromerig genoemd.

Let's get technical! Wanneer heb je onze nieuwe film getest, welke camera en lens heb je gebruikt? Heb je flitsers of juist ander licht gebruikt?

Ik gebruikte mijn geliefde Nikon F2 met een 35mm Nikkor prime-lens. Ik gebruikte tegelijkertijd een klein rood lampje en beschikbaar licht, waardoor deze koele rood/blauwe sfeer ontstond. Het rood heb ik gedaan met de flitser en het blauw is beschikbaar tijdens het blauwe uur.

Kun je een paar woorden zeggen over de foto's die je hebt gemaakt met onze nieuwe film?

Ik heb in principe mijn "stijl" geprobeerd, ik heb er eerder foto's van gezien en ik wilde zien hoe het eruit zag met verschillende belichting, vooral rood, wat een van mijn favoriete lampen is om mee te fotograferen. Ik heb mijn vriendin en andere ideeën gefotografeerd die ik destijds had, precies wat bij me opkwam.

Wat vind je van de nieuwe Metropolis-film?

Ik hou ervan! Het kwam er echt zo anders uit dan elke film die ik eerder heb geprobeerd, vooral de rode tonen, 10/10 zou ik het opnieuw gebruiken.

Foto's door Louis Dazy gemaakt met een Nikon F2, 35mm lens en de LomoChrome Metropolis met 400 ISO. Model: Delphine Debuire

Hoe heeft de algehele look van de film een aanvulling op je fotografische stijl?

Het gaf echt iets anders aan het fotograferen van dubbele belichtingen, omdat een belichting helemaal blauw kan zijn en de andere helemaal rood kan zijn - beide vloeien zo soepel samen in één frame met de Metropolis film. Ook zijn de tonen heel anders dan wat we kunnen ervaren met andere films, ze hebben een vintage / dromerige sfeer, ik vind het geweldig.

Wat maakt deze film in jouw eigen woorden uniek?

De tonen, de vintage sfeer, het is echt heel anders dan alles wat ik eerder heb uitgeprobeerd.

Zou je deze film gebruiken voor straatfotografie?

Ik heb nog nooit straatfotografie gefotografeerd dus ik weet niet zeker of ik het beste advies zou geven, maar ja, ik weet zeker dat het bij vrijwel elke stijl van fotografie past als je op zoek bent naar iets nieuws en anders.

Zou je deze film gebruiken voor portretten?

For sure!

Foto's door Louis Dazy gemaakt met een Nikon F2, 35mm lens en de LomoChrome Metropolis met 400 ISO. Model: Delphine Debuire

Op basis van je ervaringen met de film, in welke situaties denk je dat de film er het beste uitziet?

Veel gekleurde lichten! Ik weet dat het er niet voor bedoeld was, maar het is echt geweldig geworden.

Zou je deze film aanraden met studiolampen? Flitsers? Natuurlijk of beschikbaar licht?

Zeker!


Volg Louis Dazy op Instagram en laar je inspireren door zijn website of zijn LomoHome!

2019-07-17 #gear #people #videos

More Interesting Articles