Gatala Kulesi and Beyoğlu (İstanbul, Türkiye)

Beyoğlu İstanbul’un kalbinin bir parçasıdır.

Beyoğlu İstanbul’un Avrupa Yakası’nda, Haliç’in kuzeyinde yer alır. Ortaçağda Pera (Yunanca’da diğer taraf anlamına gelen) olarak da bilinirdi, ve bu isim Türkiye Cumhuriyeti’nde de kullanımını sürdürdü. Galata Kulesi, Cenevizliler tarafından inşa edilen ortaçağa özgü taştan bir kule olarak İstanbul’un yapıtaşlarından biridir. Eski İstanbul ve çevresine harika bir panaromik görünüm sağlar.

Kule 66,90 metre yüksekliğindedir. Asansörle çıkmak için 10 lira ödemeniz yeterlidir. Kulenin en üstünde bir restoran ve kafe vardır. Boğazın ve Haliç’in görünümü nefes kesicidir. Aynı zamanda Taksim Meydanın komşusu olan ve İstanbul’un en ünlü caddelerden biri olan İstiklal Caddesinde bol bol kafe restoran ve dükkan bulunur. Nostaljik tramvay bu cadde üzerindedir.

Beyoğlu yakınlarında her milliyetten çok fazla yabancı yaşar. Bu bölge aynı zamanda Türk Hristiyan ve Yahudi topluluklarına bazı öznemli kiliseler ve sinagoglarla birlikte ev sahipliği yapar. Çoğu ülkenin konsoloslukları (1923’e kadar elçilik olan) da buradadır.

written by azurblue on 2012-02-09 #places #istanbul #location #istiklal #turkiye #pera #sokak #beyoglu #bolge #semt #kule #cadde

More Interesting Articles