Als een ster: Retro Mood met HALSBANA

De Zuid-Koreaanse filmfotograaf HALSBANA bepaalt de stemming. Er is wat noir-romantiek in hoe hij zijn foto's schildert alsof je oneindig een roze bril draagt. HALSBANA is sterk geïnspireerd door de auteur Wong Kar Wai en gebruikt de filmische esthetiek in portretten, met als doel haar onderwerpen als sterren uit de films te vereeuwigen. Zijn modellen poseren in vertrouwde en gemeenschappelijke ruimtes - van nachtstraten, verlichte kamers en parken - waardoor een intieme sfeer ontstaat tussen kijker en onderwerp. Leer de fotograaf kennen via dit interview.

Hi HALSBANA! Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Halsbana uit Korea. Ik werk voornamelijk in commerciële fotografie. Ondertussen maak ik ook graag foto's vanuit mijn eigen interesses.

Hoe ben je met fotografie begonnen?

Ik denk dat het begon toen ik voor het eerst films en tijdschriften uit het buitenland zag, vooral uit Hong Kong. 중경 삼림 (重慶 森林: Chungking Express, 1994), gefilmd door 왕가위 (Kar Wai Wong) inspireerde me enorm.

Je legt veel straat- en modefotografie vast. Kun je ons je persoonlijke reden geven waarom je dit genre verkiest?

Natuurlijk is de persoon zelf erg belangrijk in het portret, maar ik heb geprobeerd de achtergrond weer te geven waar ik was en waar we allemaal waren om die plaatsen te onthouden waar ik ben geweest.

We houden echt van de retro- en vintage-stijl van je werk. Mogen we vragen waarom je ervoor hebt gekozen om op film te fotograferen en hoe het helpt om je kenmerkende stijl te bereiken?

Persoonlijk bezit ik ook veel retro- en vintage-spullen. Ik volg gewoon waar ik van hou. haha

We zijn dol op hoe opvallend de kleuren in je werk zijn en hoe je de unieke huidtint van elke persoon naar voren haalt! Wat maakt voor jou een goed portret?

Het kost meer tijd en meer moeite om de kleurbalans op te pikken dan om foto's te maken. Ik wou dat ik de mensen in mijn kunstwerk zoals filmsterren kon veranderen.

Als je zou kunnen werken of samenwerken met een fotograaf, kunstenaar of persoon (dood/levend/fictief), wie zou dat dan zijn?

Audrey Hepburn. Voor nu kan ik niemand anders bedenken dan zij. Ik denk dat zij de meest retro iconische persoon was. En dat is ze nog steeds.

Wat is op dit moment het meest uitdagende voor jou als kunstenaar?

Ik ben geïnspireerd door veel geweldige films en heb geprobeerd mijn foto's als een van hen te maken. Maar nu wil ik mijn eigen kleur als kunstenaar vinden. Ik zal daar gewoon naar blijven zoeken.

Wat zijn je plannen nu?

Ik ben van plan om in december samen te werken met de lokale fotografen en de modellen in Hong Kong. Dit zal mijn tweede keer zijn om daar samen te werken. Hopelijk zie ik 화양연화 (In The Mood For Love, 2000) door mijn foto's.


Check HALSBANA's Instagram voor meer!

2019-12-10 #people

More Interesting Articles