De kleurnegatieffilms van vandaag

Analoge fotografie blijft floreren. Terwijl de populatie van analoge fotografen blijft toenemen, voelen veel mensen zich beperkt tot de selectie van filmvoorraden die nog steeds op de markt beschikbaar zijn. Misschien heb je gewoon een moderne gids nodig. Hier is een uitgebreide lijst van alle beschikbare kleurnegatieven in de branche.

Foto's door purepaty, fruchtzwerg_hh en mczoum

Lomochrome Purple XR 100-400

We beginnen met onze eigen Lomochrome Purple XR 100-400. De Lomochrome Purple heeft zijn eigen cult-aanhang sinds de introductie in 2013. Het is een reproductie van de iconische Aerochrome-infraroodformule, gemaakt voor de eenvoudigere en beter toegankelijke C-41 ontwikkeling. Een echte game-changer voor creatieve analoge fotografie. De film is beschikbaar in 35 mm, 120 format en Super 8. De formule kan ook nog steeds worden ervaren via de Lomochrome Purple Simple Use Film Camera.

Aanbevolen voor: experimentele fotografie, beeldende kunstfotografie, picturalisme, surrealistische fotografie, conceptuele kleurenfotografie

Credits: akio_nakai, guin, irrsee, grunrader, schwarzesauge & gheinz

Kodak Ultra Max 400

De snelle film Kodak Ultra Max 400 is gemaakt voor fotografen die onderweg zijn. Dit kleurennegatief is bedoeld voor veelzijdigheid, omdat het kan worden gebruikt in verschillende lichtomstandigheden, terwijl de levendigheid van de kleuren en scherpe korrels behouden blijven.

Aanbevolen voor: fotografie bij weinig daglicht, straatfotografie, actiefotografie

Credits: muychichi, fariqazwan, colourxplosion, mariann & jelencitta

Lomography Color Negative 100

De Lomography Color Negative Series is verkrijgbaar in 35 mm en 120 format snelheid variërend van ISO 100 tot ISO 800. De langzaamste versie van de serie, de Lomography Color Negative 100, is bedoeld voor buiten- en daglichtfotografie en een favoriete film om te gebruiken voor opzettelijke filmesthetica en stemmingen zoals lichtlek-effecten, vervagingen en vignetten. De film is ook beschikbaar in 120 format.

Aanbevolen voor: artistieke fotografie, daglichtfotografie, Lomography-stijl, nabewerkingsexperimenten

Credits: arurin, elvismartinezsmith, dustbowlugly, mantozauras, calfaroz & permafrost

Kodak Gold 200

Kodak Gold 200 is een van de beginnersvriendelijke films op de markt, vooral bekend om zijn verzadigde kleuren en fijne korrel. De film wordt meestal gebruikt voor daglichtfotografie en flitsfotografie. Probeer deze film te belichten met fotolampen of tungsten licht met kleurenfilters. De film heeft ook een brede belichtingslatitude - van twee stops voor onderbelichting en drie stops voor overbelichting.

Aanbevolen voor: analoge beginners, algemene fotografie in daglicht

Credits: sibu_sen, ahleng90, fish300, jorgesato & natalieerachel

Kodak Portra

De klassieke Kodak Portra 400 staat bekend om zijn unieke toonbereik en kleurverzadiging onder verschillende lichtomstandigheden. Het is een favoriet onder professionele en amateur-portrettisten onder natuurlijk licht dankzij de nauwkeurigheid van de huidtinten. De Portra is ook met hoge snelheid verkrijgbaar in ISO 800, bedoeld voor weinig licht en snelle actie. Ondertussen is de Portra 160-film een verbeterde formule van de Portra, bedoeld voor een fijnere korrelstructuur, verbeterd scannen en beeldvergroting. Deze professionele film is een favoriet bij professionele portrettisten, mode- en commerciële fotografen, zowel binnen als buiten de studio.

Aanbevolen voor: zowel professionals als amateurs, portretfotografie, buitenfotografie, natuurfotografie, fotograferen met bewolkt weer, modefotografie

Credits: duffman, okoutsky, ccwu & manon-vacher

Lomography Color Negative 400

De Lomography Color Negative 400 is het gelukkige medium en een veelzijdige partner. Of het nu onder zonnige of bewolkte omstandigheden is, de Color Negative 400 kan dezelfde kleuren en knapperigheid reproduceren. Vanwege de vrij bescheiden snelheid is het een van de meest gebruikte films voor straatfotografie. De film is ook beschikbaar in 120 formaat.

Aanbevolen voor: beeldende kunstfotografie, actiefotografie, Lomography-stijl, experimenten na ontwikkeling

Credits: amandaglass, rjk_89, goonies, mingkie & hakimbo05

Kodak Ektar

Kodak Ektar is een professionele professionele kleurnegatieve film met een lage snelheid die bekend staat om zijn buitengewone vergrotingsmogelijkheden op 35mm formaat. Professionals en gevorderde amateurs zullen genieten van de gladde korrels, levendige verzadiging en kleuren van deze film.

Aanbevolen voor: voor gevorderde fotografen van macrofotografie, natuurfotografie, reizen en landschapsfotografie

Credits: rater, metaluna, anarchy, purepaty & livi

Psychedelic Blues serie

Psychedelic Blues is eigenlijk vooraf-belichte Kodak Gold, net onvoorspelbare lichtlekken, flitsers en effecten die doen denken aan de Diana camera. Dit was een creatie van fotograaf Dustin Adams en er zijn momenteel 6 verschillende versies van de serie. Let wel opop dat deze film resultaten kan geven die niet bij uw persoonlijke smaak passen. Alleen voor de risiconemers.

Aanbevolen voor: Experimentele analoge fotografen, artistieke fotografie, Lomography-stijl

Credits: waggrad00, nksframes, milicat & iosunedegoni

Lomography Color Negative 800

De Lomography Color Negative 800, de snelste film uit de Color Negative serie van Lomography, is bedoeld als een alleskunner in kleurenfotografie met hoge levendigheid, scherpte en filmkorrel van de camera, ongeacht de camera, lichtomstandigheden of technische eigenschappen. Het is een favoriet onder ultralichte fotografen en lightpainters De film is ook beschikbaar in 120 formaat is vaak een van de snelst uitverkochte films vanwege de grote vraag.

Aanbevolen voor: beeldende kunstfotografie, picturalisme, nachtfotografie, lichtschilderen, Lomographic shooters, experimenten na de ontwikkeling

Credits: zenline, jennson, fixedeye, neja, why-yu & myloveletter

Fujicolor C200

Deze film is een flexibel kleurnegatief dat het beste is voor casual buitenopnamen. Gebruik deze film in een natuurlijke omgeving voor portretten en groepsfoto's.

Aanbevolen voor: hobby-fotografen bij daglichtomstandigheden

Credits: bautwin, serra8, jahor, petofilip & why-yu

Fujicolor Superia X-TRA400

Met ISO 400 kan al veel worden gedaan. De Fujicolor Superia X-TRA400 is gemaakt voor compacte en automatische filmcamera's bedoeld voor actiefotografie of opnamen bij weinig licht. De houdbaarheid van de film is ook verbeterd en is een favoriete voorraad bij hoarders.

Aanbevolen voor: meer gevorderde amateurs, routinematige filmfotografen, actiefotografie

Credits: sirio174, nicolasesc, elvismartinezsmith, andrejrusskovskij, benedettafalugi & jcgepte

Fujicolor Pro 400H

De Fujicolor Pro 400H is misschien wel een van de ultieme professionele kleurnegatieffilms die er zijn, verkrijgbaar in verschillende formaten. Het is een daglicht-type dat bedoeld is voor bruilofts-, commerciële en modefotografie waarin een accurate en getrouwe herwaardering van onderwerpen prioriteit krijgt. Er is ook een brede, vloeiende overgang van highlights naar schaduwen, en neutrale grijstinten zijn aanwezig.

Aanbevolen voor: professionele huwelijks-, commerciële of documentaire fotografen

Credits: mirkos91, seagulls, bluvbot, klawe & toomore

Lomography Redscale XR

Het maken van een eigen redscale film kost veel moeite, en rood-oranje filters kunnen niet precies de romantische esthetiek van foto's op een nieuw niveau weergeven. De Lomography Redscale XR, beide verkrijgbaar in 35mm en 120 format. De snelheid varieert van ISO 50 tot ISO 200, en elke variatie geeft een andere chromatische, vintage sfeer. Het is een zeer populaire film onder filmfotografen die de 'aged-photograph'-look opnieuw willen creëren.

Aanbevolen voor: vintage of antieke esthetische fotografie, creatieve fotografie

Credits: jeabzz, gnarlyleech, scarecrowindisguise, jennson, andrejrusskovskij & aoba

Geniet van je kleurnegatieffilms door ze te combineren met een Lomography camera, verkrijgbaar in de Online Shop en Gallery Stores worldwide.

2019-07-14 #gear

LomoChrome Purple Film 100-400 35mm

This unique color negative film will astound you by transforming natural tones of your photo into new eye-popping hues. A revival of the psychedelic infrared look from the Kodak Aerochrome film we all love, this film guarantees astounding photographic results.

Add to Cart

More Interesting Articles