Niet eerder vertoonde film foto's van 9/11 door James Nachtwey

Ter nagedachtenis van de terroristische aanvallen op 11 september heeft de fotograaf James Nachtwey zijn tien jaar oude film scans opnieuw bekeken en heeft nu de onuitgegeven foto’s die hij schoot tijdens die noodlottige dag vrijgegeven.

Screenshot via lightbox.time.com

James Nachtwey is een fotojournalist en een oorlogsfotograaf. Hij heeft gewapende conflicten, oorlog, sociaal en sociaal-politieke problemen en hongersnood gefotografeerd. Hij heeft deze problemen vastgelegd over de hele wereld. Van de Verenigde Staten tot Latijns Amerika, tot Oost Europa, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten, Rusland, en de voormalige Sovjet-Unie.

Screenshots via lightbox.time.com

Hij herdenkt de gebeurtenissen die die dag plaats vonden, 11 september, tien jaar geleden. Hij trotseerde het gevaarlijke gebied, terwijl iedereen daar juist weg probeerden te komen. Hij haastte zich erheen om een goed standpunt te vinden om foto’s te maken. Later besefte hij dat hij zich zelf in gevaar bracht. Hij kreeg het voor elkaar om uit de gevarenzone te komen en besteedde de rest van de dag aan het doen van zijn werk: het fotograferen en vastleggen van de ravage.

Screenshots via lightbox.time.com

James fotografeerde die tijd nog niet digitaal. Hij had 28 film rolletjes bij zich maar gebruikte er maar 27. Een rolletje gaf hij aan een collega fotograaf. De foto’s zijn gepubliceerd op
Time.com Gelukkig heeft hij de 27 scans, van 10 jaar geleden, nog een keer bekeken en heeft hij de nooit eerder vertoonde, verschrikkelijke maar toch prachtige foto’s vrijgegeven.

Voor meer informatie over James, kun je zijn site hier bezoeken: website.

written by nyebe on 2011-09-13 #news #film #photography #9-11 #news #james-nachtwey #september-11-terrorist-attacks
translated by jael

More Interesting Articles