Een nieuwe manier voor driedubbele exposures met de Diana Mini

Meervoudige belichtingen zijn ongeveer net zo voorspelbaar als het weer. Het is net zo makkelijk als een speld in een hooiberg vinden. Met andere woorden: het zijn etterige dingen, en je moet er goed over nadenken om de gewenste resultaten te krijgen. Eens kijken wat we daarop kunnen verzinnen…

Door stom toeval (en het eigenwijze niet-altijd-doordraai-wieltje van mijn Diana) kwam ik er achter dat driedubbele belichtingen aangenamer zijn om te zien als ze niet GEHEEL overlappen.

Als je een foto hebt gemaakt, draai dan maar 3/4 verder dan wat nodig is om een hele foto verder te draaien en doe dat ook voor een derde foto. De resultaten zijn heel interessant. Het eindproduct is drie foto’s die allemaal voor een derde overlappen, zodat elke afzonderlijke foto de kans krijgt om te schitteren, maar niet wordt overschaduwt door de anderen.

Op deze manier kan je heel goed kleine verhaaltjes vertellen met je afbeeldingen. Elke foto laat een indruk achter die er voor zorgt dat de kijker gaat nadenken over de verschillende niveaus van de afbeelding.

Verwijs naar de afbeelding. Bijvoorbeeld een simpele boodschap die de kijker kan meenemen aan de hand van je foto: Life is a highway (Het leven is een snelweg) of life is a beach (het leven is een strand) (cliché, ik weet het).

written by dreaminphotographs on 2011-09-13 #gear #tutorials #camera #mx #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #nederlands #dx #nld #meervoudige-belichting #vertaling #diana-mini-triple-exposure-story-multiple-exposures
translated by pinkpix

More Interesting Articles