Vintage Glamour: Vintage Barbie Commercials

Vraag een willekeurig jong meisje wie haar mode idool is en ze roept waarschijnlijk direct de o zo bekende naam uit: Barbie. Ja, je leest het goed! Barbie. De pop die elk meisje zich herinnert is al tientallen jaren een legendarisch stijlicoon. Niet overtuigend genoeg? Lees dan verder om wat vintage reclames te zien waarin Barbie haar geweldige outfits showt.

In 1959, introduceerde Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, Inc. de prachtige en stijlvolle “Barbie”. Ze veranderde de manier waarop meisjes met poppen speelden voorgoed – en gaf hen zelfs een beetje modebewustheid mee op jonge leeftijd.

Voordat Barbie was ‘geboren’, speelden meisjes alleen maar met poppen die op kinderen leken. Toen Barbie bekend werd begonnen meisjes van alle leeftijden met een volwassen pop te spelen die voor elke gelegenheid wel iets in haar kast had hangen. Hierdoor was een mode idool voor meisjes (en stiekem ook voor de wat oudere meisjes) geboren.

Niet lang daarna verscheen de eerste Barbie tv-reclame. Daarin stonden poppen met een waarde van $3.00 en een hele parade aan jurkjes en modieuze accessoires centraal. De daaropvolgende commercial begon met de daadwerkelijke marketing om Barbie als een stijlicoon neer te zetten waar alle meisjes naar op zouden kijken — met een rol als top model en een uitgebreide garderobe met alles: van basics tot haute couture.

Maar nu is het moment aangebroken om de vintage Barbie reclames van 1959 tot 1962 te laten zien:

Bron/meer info vind je hier:
Barbie -- Wikipedia

Wat vind jij van de eerste Barbie tv-commercials? Laat het ons weten in een reactie onderaan dit bericht!

nb. Deze week is het Lomography Magazine geheel gewijd aan de mode! Lees onze redactionele artikelen gerelateerd aan mode:http://www.lomography.com/magazine/tags/132-fashion en voeg je eigen artikelen toe: Gezochte artikelen voor september 2011":http://www.lomography.com/magazine/news/2011/09/01/requested-posts-for-september-2011!

written by plasticpopsicle on 2011-09-13 #lifestyle #retro #vintage #toys #barbie #doll #lomography #1960s #netherlands #dutch #commercials #analogue-lifestyle #1959
translated by dkformsma

More Interesting Articles