Agfa Clack - Een triest verhaal met een goede afloop!

Een middenformaat camera, dit stuk Duitse optische techniek maakt 8 foto’s per rol!

Ik vond deze oude camera bij het vuilnis. Hoe kon iemand het nou bij het vuil gooien? Het was te midden van andere spullen, maar het riep om hulp, riep om iemand om het te redden van een vreselijke bestemming en opnieuw te laden met nieuwe of oude film. Dat is precies wat ik heb gedaan.

Deze vervaagde schoonheid is een krachtig, klein en grappig stuk Duitse optische en mechanische techniek! Zijn lens met een enkel element was perfect ontworpen om scherpe foto’s van 3m tot oneindig te maken en er is een extra lens voor portretten voor dichterbij.

Het is een 120 film camera die 6×9cm negatieven produceert, dat betekent dat er 8 foto’s per rol mee gemaakt kunnen worden, maar kun je je voorstellen er 135 film in te gebruiken? Ik wel! Een prachtig 9cm lang negatief met sprocket gaatjes!

Houd je meer van 6×6 negatieven? Met een beetje fantasie en zwart papier is het goed mogelijk om de camera aan te passen naar 6×6 (niet vergeten om een klein gaatje achter in de camera te boren om de 6×6 nummers op de 120 film te zien, vervolgens afdekken met een beetje rode folie). Het is een kleine veelzijdige en dappere camera die aangepast en gebruikt kan worden door Lomografen en liefhebbers van simpele camera’s.

written by dux_x on 2011-09-13 #gear #review #6x6 #120-film #mod #agfa-clack #6x9 #netherlands #135-film #nederland #dutch #holland #nld #zwart-wit #sprocket-gaatjes #aanpassing

More Interesting Articles