Holga 135BC: Plezier voor dag en nacht

Holga 135BC is een geweldige camera die 135 film gebruikt.

The Holga 135BC is een makkelijk en leuk speeltje dat erg bruikbaar is voor een nieuwe Lomograaf zoals ik.

Ik denk dat de meeste Lomografen de specificaties van deze camera wel kennen. Hij is licht, leuk en het is een stijlvolle 135 film camera. Voor details kan je altijd verder zoeken.

Ik heb inmiddels meerdere rolletjes geschoten met de Holga 135BC. Naar mijn mening zijn de beste momenten om deze camera te gebruiken zonnige dagen en ’s nachts bij lange belichting.

Credits: yein

Ik speel graag met m’n BC overdag als de lucht helder is. Verder denk ik dat deze camera BC heet vanwege z’n vignetteringseffect: helder in het midden, en donkerder naar buiten toe, dat vooral goed zichtbaar wordt op zonnige dagen.
Deze camera is niet geschikt voor bewolkte dagen, maar als je hem dan toch gebruikt, zet ’m dan op de stand voor bewolking en gebruik een flitser. Ik denk dat er verder weinig verschil is qua instellingen voor zonnig en bewolkt. Ik denk niet echt veel na over de instelling. Zelf prefereer ik de stand voor bewolkt op f/8.

Een ander goed moment om foto’s te maken is ‘s nachts met lange belichtingstijden. Dit kun je het beste doen met de sluitertijd van de camera gezet op 1/100sec en het diafragma op f/8 of f/11, wat de beste standen zijn voor nachtfoto’s.

Credits: yein

Veel plezier met foto’s maken met de Holga 135BC!

The Holga 135BC will veil your images in mystery. “BC” stands for “Black Corner”, as this camera creates a shadowy vignette in corners of your photos. See this mysterious beauty in our Shop!

written by yein on 2011-09-12 #gear #35mm #review #lomography #netherlands #holga #135bc #dutch #holland #holga-135-bc #nacht #zon #dag #nld #belichting #gebruikers-recensie
translated by kaatjeka

More Interesting Articles