Klik-handleiding voor de Diana Mini (53 foto's op een rolletje van 36)

1

Een makkelijk handigheidje voor je Diana mini om ervoor te zorgen dat je 53 vierkante foto’s op een rolletje van 36 opnames van 135 film kan krijgen. Probeer het!

Wij zijn gek op de vierkante foto’s van de Diana mini, en de 135 film die makkelijk te krijgen is, is daarvoor ideaal! Maar alhoewel andere camera’s met een vierkant frame voor 135 film, zoals de Taxona, meer dan 50 foto’s op de film kwijt kunnen, zijn dat er bij de Diana Mini’s maar 36. De film wordt niet optimaal gebruikt. Wat zonde!

Het artikel geschreven door ululchen laat zien hoe we meer foto’s kunnen maken met de Diana Mini door de klikjes te tellen, in plaats van gewoon door te draaien tot het niet verder kan. Door dat te doen is het mogelijk om 53 vierkante foto’s uit een rolletje voor 36 te halen.
Geïnspireerd door dat briljante idee heb ik een Diana Mini klik-handleiding gemaakt die je op de achterkant van de camera kan plakken. Met dit handigheidje was ik in staat om hij te houden wanneer ik hoeveel klikjes door moest draaien.

Bovenaan zie je het aantal klikjes dat je moet maken. De vakjes eronder geven aan hoe vaak je dat specifieke aantal klikjes moet gebruiken. Je begint natuurlijk met het hoogste nummer.

Volg deze stappen:

1. Download eerst de Diana Mini klik-handleiding, print deze uit, knip ’m uit, en plak ’m achter op je camera.

2. Laad je film, en sluit je camera. Draai de film door met 27 klikjes. Zet een kruisje in het eerste vakje onder nummer 27. Maak een foto!

3. Draai dan de film nogmaals door met 27 klikjes. En zet een kruisje in het tweede vakje onder nummer 27. Maak weer een foto!

4. Draai nu de film door met 25 klikjes. Zet een kruisje in een vakje onder nummer 25. En maak een foto.

5. Ga door met dit proces tot de film volgeschoten is.

Belangrijk: Als je tijdens het tellen van de klikjes merkt dat je niet verder kan draaien, forceer dan niet! Zet even de lensdop op je lens, en druk af. Daarna kan je verder draaien en dus ook verder gaan met klikjes tellen.

Ik hoop dat je het wat vindt! Deel het met iedereen! Je mag het ook gebruiken in je blog, op facebook of twitter! Het enige dat ik vraag is dat je mij de credits geeft. Bij voorbaat dank!

The Diana Mini is the ultra-compact, petite version of the Diana F+. This camera takes soft-focused, lo-fi images in 35mm and allows you to change between half-format and square shots with a flick of a switch. Get your own Diana Mini now!

written by renenob on 2011-09-12 #gear #tutorials #camera #tipster #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #diana-mini #nld #klik-handleiding #economisch #vierkant-frame #meer-foto-s #meer-afbeeldingen

One Comment

  1. willes
    willes ·

    Dit ga ik zeker een keer proberen!

More Interesting Articles