De kleurenfilterwaaier: een manier om je Diana kleurenfilters altijd bij je te houden

Ik heb het één en ander uitgeprobeerd en een manier gevonden om de kleurenfilters van je Diana F+ op te bergen en bij je te houden, zonder dat je een filtertje verliest, en ook nog eens op zo’n manier dat je makkelijk kan wisselen tussen de kleuren. Ik presenteer u de kleurenfilterwaaier.

Bang als ik was om kleurenfilters te verliezen, vooral als het donker was, bleef ik zoeken naar een oplossing hiervoor. En dit is de oplossing die ik gevonden heb.
Na het lezen van de tipster van Piemano (Change Your Diana's Colour Gels in a Flash) en die van Dedee (ColorFlashfilter-Holder) en door te kijken hoe de kleurenfilters waren bevestigd aan de Holga van een vriend van me, bedacht ik de volgende oplossing om de kleurenfilters van mijn Diana F+ bij me te houden.

Alles wat je nodig hebt is een dunne naald en draad, en je kleurenfilters.

Doe de draad (dubbel) door de naald, en zorg dat de draad lang genoeg is om een knoop in de draad te maken als je klaar bent.
Leg de kleurenfilters in de volgorde die jou het meest aanstaat. Ik heb ze gesorteerd dat ze een soort regenboog vormen.

Met de naald maak je een klein gaatje in alle kleurenfilters in dezelfde hoek, aan de rand, maar niet te dicht aan de rand, zodat de filters niet scheuren of breken.
Haal nu de draad door alle filters, en verzeker je ervan dat ze dicht op elkaar aan de draad zitten. Maak een dubbele (of driedubbele) knoop om ze op hun plek te houden.

Nu kun je het andere eind van de draad aan je camera knopen. Zorg dat de draad lang genoeg is, zodat het nog mogelijk is om de filters in je flitser te plaatsen.

Neem een kleurenfilter van de waaier en plaats deze in je flitser, terwijl je ervoor zorgt dat de andere filters opzij hangen. Maak je foto(s) en verander van kleur.
Je kan zelfs de kleurenfilterwaaier nog terug doen in het hoesje om ze nog beter beschermd te bewaren.

PS: Sorry voor de niet al te scherpe foto’s, ik had alleen de camera van mijn telefoon beschikbaar.

The Diana F+ is a new twist on the ‘60s classic cult camera. Famous for its dreamy and soft-focused images, the Diana F+ is now packed with extra features such as panorama and pinhole capabilities. Available in our Online Shop.

written by nike-liscaljet on 2011-09-12 #gear #tutorials #camera #filter #tipster #flash #netherlands #diana #dutch #holland #nld #opbergen #kleurenfilter
translated by kaatjeka

More Interesting Articles