Abstract Amsterdam

Een week in Amsterdam was genoeg om me te overtuigen van zijn goede sfeer en zijn gespleten persoonlijkheid!

Amsterdam sprak me ooit aan vanwege zijn grachten, bloemen en prachtige mensen die elegant op hun fietsen reden. Omdat ik in Cyprus woon is het zeldzaam dat ik zulke mooie mensen zie, laat staan dat ze op fietsen rijden.

Het kostte ongeveer een hele dag om te wennen aan het kijken naar alle kanten voor fietsen en auto’s, voor ik overstak, en ik moest mijn vrienden de hele tijd erop wijzen dat ze van de fietspaden af moesten blijven! Echter, toen ik verdwaald raakte in de stad (expres) en de stad een beetje begon te verkennen, kreeg ik een nieuw perspectief van de stad te zien.
It took about a full day to get used to looking in all directions for bikes and cars before crossing, and I had to keep reminding my friends to keep out of the bike lanes! However, after getting lost (on purpose) and exploring the city, a completely different perspective emerged to me. Er is een grote louche onderbuik die naast deze relaxte en gelukkige plaats bestaat. Daarmee bedoel ik het wiet-toerisme, de Wallen en het te dure toeristische aspect van de stad.

Voor mij ligt het echte Amsterdam in de unieke, stijlvolle, en ongedwongen inwoners die op hun ouderwetse fietsen fietsen terwijl ze hun baby’s in evenwicht houden op het stuur, het ligt in de prachtige en vreemde architectuur, en het ligt in de simpelste genoegens die iemand kan hebben door het spenderen van een hele middag in een uitgestrekt park.

Ik koos voor het experimenteren met een Diana F+ 35 mm back voor het vastleggen van mijn week, waar ik de vorige keer teleurgesteld in was. Ik was teleurgesteld toen ik zag dat de resultaten weer niet voldeden aan het beeld dat ik ervan had. Toch vind ik, hoe meer ik naar de foto’s kijk, dat deze foto’s de kant van Amsterdam reflecteren waar ik verliefd op geworden ben.

Mijn Fisheye foto’s zijn meer een grappige catalogus van alle unieke mensen of uitzichten die je tegen zou kunnen komen in de stad.

Dus bezoek Amsterdam! Ik garandeer je een ongewone en unieke belevenis, waarschijnlijk een compleet andere dan die ik had! Bezoek http://dimuir.blogspot.com/ to see my sketches from my holiday! :)

written by didimuir on 2011-09-06 #places #summer #holidays #city-life #location #amsterdam #netherlands #fisheye #diana-f #nederland #dutch #holland #urban-adventures #nld
translated by yaszel

More Interesting Articles