Katten, honden en duiven!

Ontmoet de dieren uit mijn leven!

Dieren zijn net zo leuk om te fotograferen als andere dingen. Je hebt alleen wel veel geduld nodig om een leuk resultaat te bereiken. Ze bewegen veel en voor je weet ben je te laat om net dat ene bijzondere moment vast te leggen.

Laat me je voorstellen aan een paar dieren uit mijn leven.

Dit is Simba, de kat van mijn buren, maar sinds ze hem hebben is hij eigenlijk meer de kat van de hele buurt. Hij is net als alle andere volwassen katten liever lui dan moe. Hij vindt het heerlijk om over zijn wangen en in zijn nek geaaid te worden. Maar pas op! Als je hem ergens anders wil aanraken begint hij te krabben of zelfs te bijten.

Dit is Garlic de andere kat van de buren. Volgens mij is hij zelfs familie van Simba. Op deze foto’s was hij nog een kitten. Terwijl Simba humeurig en lui is, is Garlic erg actief en vindt hij het heerlijk om over zijn buik geaaid te worden. Soms speelt hij in z’n eentje met denkbeeldige dieren.

Dit is onze hond Queenie. Ze is een kruising tussen een Japanse spits en een Labrador. Het is niet de beste combinatie die je kunt bedenken. Bedenk maar eens hoe de hoge scherpe blaf van een Japanse spits klinkt en combineer die met het geluid van een Labrador. Als je die twee geluiden mengt, zo klinkt onze Queenie. Verschrikkelijk! Laat deze foto’s je trouwens niet misleiden, ze is hyperactief!

Dit is de grote liefde van Boris en Queenie. Hij is.. nouja.. hij lijkt veel op een Labrador. Groot, zware blaf, heeft altijd honger en is een echte allemansvriend. Hij zal dan ook alleen blaffen wanneer hij honger heeft of om Queenie te roepen.

Dit zijn de duiven. Ik zie ze altijd op het schoolplein. Ze gaan daar op zoek naar kruimels onder de tafel in de kantine of naar chips of stukjes brood die leerlingen vaak geven. Altijd als ik ze zo samen op de grond zie lopen, jaag ik ze achterna! Met de camera gereed maak ik snel een foto!

Soms ben ik jaloers op al deze dieren. Ze leven zo zorgeloos en onbewust van de stress die wij mensen wel ondergaan..

written by renenob on 2011-09-05 #lifestyle #animals #fun #analogue #cute #pets #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #film-photography #analogue-lifestyle #requested #dieren #nld #analoog #huisdieren #leuk #schattig #verzocht
translated by marissa

More Interesting Articles