Midweek Movies: Jailhouse Rock

Let’s rock! Everybody, let’s rock! Om Elvis week te vieren en de koning van de Rock ‘N Roll te eren, gaan we terug naar 1957 – met de film “Jailhouse Rock”.

Foto via: goldminemag.com

Wie kent Elvis Presley nou niet? Al kreunend, zuchtend en heupwiegend stond hij achter de microfoon. De meisjes wilden hem, de jongens wilden hem zijn. Met zijn knappe uiterlijk, hoge bariton en soepele knieën werd hij al snel een All-American idool.

Elvis scoorde niet alleen hits, maar deed het ook niet slecht op het witte doek. Eén van zijn films is “Jailhouse Rock”, een door Richard Thorpe geregisseerde musical. Hierin speelt Elvis een ex-gedetineerde die het maakt in de muziekbusiness. “Here’s an Elvis Presley you’ve never seen before!” riep de trailer enthousiast.

Photo via: doctormacro.com

Bekijk de trailer:

Om de terugkeer van onze MiniMovies te vieren, tonen we in Midweek Movies elke week de beste nieuwe films en onze favoriete klassiekers. Zelf een filmisch meesterwerkje maken? Lees hier hoe je je eigen MiniMovie maakt.

Meer artikelen over Elvis op Lomography.com!

written by shhquiet on 2011-08-29 #music #lifestyle #elvis #netherlands #rock-n-roll #nederland #dutch #holland #elvis-presley #nld #midweek-movies
translated by marije

More Interesting Articles