Lowlands Paradise 2011

In augustus is het ieder jaar tijd voor Lowlands, een driedaags muziekfestival in de polder. Ik heb ook dit jaar weer drie dagen genoten, en daarnaast twee rolletjes volgeschoten. Conclusie: Lowlands 2011 was weer geweldig.

Ieder jaar is het eind augustus tijd om tijdelijk te verhuizen naar de stad waar niets hoeft en alles mag, waar iedereen vrolijk is (ook als er een lange rij staat of het begint te regenen), waar overal muziek klinkt en je 24 uur per dag kunt dansen (als je dat volhoudt). Okay, de accommodaties en voorzieningen zijn een beetje shabby, maar een king-size luchtbed maakt veel goed. Deze stad heet Lowlands, heeft 55000 inwoners en is het leukste festival van Nederland.

Er stonden dit jaar geen spetterende headliners op Lowlands. Geen mega Muse show, geen Eminem spektakel en zelfs de Foo Fighters hadden ons links laten liggen. Daardoor had ik iets lagere verwachtingen dan normaal dit jaar. Daar kwam donderdagavond nog het vreselijke nieuws over onze Pukkelpop collega’s bij (op dat festival zijn vijf doden en meer dan 150 gewonden gevallen door noodweer en instortende tenten…). Maar uiteindelijk heb ik een geweldige Lowlands gehad: ik heb leuke en verassende kleinere bands gezien, gerelaxed in het gras, en iedere nacht tot in de kleine uurtjes doorgedanst. En de Tïtty Twïster is het geweldigst wat ik ooit op een festival heb gezien. De foto’s die ik daarvan nam bleken helaas onderbelicht, maar wat wil je ook bij de ‘vuigste honky-tonk in de polder’ waar de hardrock karaoke het daglicht niet kan verdragen.

Een van de hoogtepunten voor mij dit jaar was het optreden van Fink, die op zondagochtend vroeg (12.30) een prachtig opgebouwd concert gaf met prachtige liedjes waar je heerlijk bij wakker kon worden, maar waar het aan het eind toch nog dansen werd. Daar kan geen ochtendgymnastiek tegen op (en hij zorgde ook nog eens voor ontbijt!). Jamie Woon zorgde in de kleinste tent van het festival voor een magische sfeer met zijn beats en stem. Ook het Franse Babylon Circus was een feest, net als good-old De Jeugd van Tegenwoordig en natuurlijk Flogging Molly. Stiekem vond ik zelfs de opa’s van The Offspring nog leuk op de zondagavond.

Normaal neem ik eigenlijk helemaal geen foto’s op een festival. Ik heb niet eens een digitale camera, en met mijn telefoon moet ik 3 dagen doen, dus die wil ik niet verspillen aan het maken van foto’s. Maar dit jaar had ik mijn Diana Mini mee, waarmee ik twee rolletjes heb volgeschoten. In die camera zaten mijn eerste 200 iso rolletje ooit en daarna mijn eerste redscale (100 iso) rolletje ooit. Ik had dus geen idee wat eruit zou komen. Hoewel ik nog wel wat moet doen aan mijn fotografiekwaliteiten (check of de camera niet per ongeluk op B staat!!!), heb ik naar mijn idee een paar leuke foto’s geschoten.

Het leukst van Lowlands vond ik de totale ontspanning en het gezelschap van alle leuke mensen, zowel vrienden als vreemden. En ja, het wordt steeds commerciëler, en ja, het is belachelijk om een kaartje te kopen voordat de line-up bekend is. Maar ik vind het nog steeds de beste afsluiting van de zomer die ik me kan voorstellen!

written by annik_a on 2011-08-29 #places #festival #location #zomer #lowlands #muziek #escape-from-the-city #art-and-culture #muziekfestival #biddinghuizen

More Interesting Articles