Hoe meer flitsen, hoe meer vreugd!

Ik ben gek op dubbele belichtingen gemaakt met verschillende kleuren flitsers. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een camera met een flitser en de mogelijkheid voor meervoudige belichtingen (MX). Probeer het eens! Het is erg makkelijk en je zal zeker blij zijn met het resultaat!

Het is niet moeilijk om zelf te doen: neem je camera met dubbele exposure-mogelijkheden en flitser, maak een foto met één kleur, verander de kleur van de flits en neem nog een foto.

De eerste keer dat ik een foto zag met deze techniek was in de lomohome van eddie_2k9. Ik waagde zelf een poging en was meteen verliefd op het resultaat! Sindsdien probeer ik, als ik foto’s maak met flits, altijd twee kleurenfilters te gebruiken. Met de Diana flitser kost het wat tijd om de gelfilters te verwisselen, maar met een Colorsplash Flash of mijn Holga flitser gaat het simpel en snel. Hoe sneller je schiet, hoe meer de foto’s overlappen. Een overlapping van 100% zul je echter nooit krijgen.

Mijn favoriete combinatie is rood met groen, een beetje zoals een 3D plaatje. Maar ook andere kleuren zijn vet!

written by shoujoai on 2011-08-29 #gear #tutorials #art #night #color #kunst #mx #filter #tipster #flash #double-exposure #netherlands #nederland #dutch #holland #gels #dx #nld #kleur #dubbele-belichting #flits #vertaling
translated by pinkpix

More Interesting Articles