Foam Lab: Flickr Op

Waarom brengen we dagelijks uren door op sociale media en niet in het museum? Ga op zoek naar het antwoord tijdens Flickr Op in Foam. Met onder andere installaties en workshops tovert Foam Lab tijdens haar tweede evenement het museum om tot sociaal netwerk, mediator en speelplek voor iedereen die van fotografie en sociale media houdt.

Kom binnen door de sociale hemelpoort en laat jezelf ontpoppen tot een Anton Corbijn-Rockster, beleef de live Foam Farmville en ontwikkel je eigen social media badge. Laat zien wat je ‘liked’, twitter met de tweetbirds en ontmoet beroemde internet celebrities zoals Nyan Cat. Bekijk de beste foto’s van de Foam Lab Flickr wedstrijd, maak live vrienden en drink samen met je Mutual Friends een Social Cocktail. Iedereen die het antwoord wil vinden op de vraag waarom we allemaal verslaafd zijn aan social media, kan meepraten tijdens het debat van Happy Chaos en Willem Popelier. HappyChaos vraagt zich af hoe ver de gevolgen van deze digitalisering reiken. Facebook en Twitter worden vaak bekritiseerd om de vervlakking die ze in de hand zouden werken. Raakt deze kritiek de essentie van de sociale media? Of zijn de grootste gevolgen nog relatief onzichtbaar? Hierover gaan we in debat met een aantal experts en het publiek, want zijn we zelf niet de grootste ervaringsdeskundigen?

Sociale netwerken als Facebook, Twitter, Flickr en YouTube nemen veel tijd in beslag. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. In een wereld vol pop-ups en banners houden we onze vrienden nauwlettend in de gaten, gluren we graag in andermans leven en maken ons druk over onze profielfoto. Een museum daarentegen straalt rust uit met haar grote witte ruimtes. Je loopt er stil in rond en praat nauwelijks met anderen, of niet? Foam Lab trekt met Flickr Op de sociale netwerken het museum in en gaat op zoek naar de ideale combinatie van het leven online en het fysieke museum. Foam is voor één avond jouw sociale netwerk.

UPDATE, SHARE, LIKE

Foam Lab: Flickr Op
26 augustus 2011
19.30 – 01.00 uur
Entree: € 5,00

written by mrmaart on 2011-08-24 #news #event #netherlands #holland #flickr #social-networks #evenement #foam-foamlab-amsterdam-lgs-amsterdam-nederland #social-media

More Interesting Articles