Sprookjesfoto's - met water en zout

3

Zelf je film bewerken? Gewoon doen! Niks om bang voor te zijn. Hier zijn twee tot drie simpele stappen om betoverende foto’s te maken. Je hebt maar twee of drie dingen nodig.

Een hoop mensen zullen bekend zijn met deze tipster en hebben het al uitgeprobeerd en/of gepost. Het is supersimpel en je kan het gewoon doen met normale huis-tuin- en keukenspullen. Tot nu toe durfde ik het nog niet aan op om deze manier te experimenteren. Dit is mijn eerste experiment waarbij ik de film heb bewerkt.

Ik heb een rolletje Kodak Color print Plus 200 gebruikt.

Voordat ik ging schieten, heb ik een aantal fotorolletjes in een pan gegooid en die zo lang op het vuur laten staan tot het water begon te koken. Daarna heb ik ze eruit gevist, meteen met koud water afgespoeld en in een bak met zout water gedaan en daar ongeveer 10 keer mee geschud. De bak liet ik vervolgens een minuut of tien staan. Om de film te laten drogen heb ik ze 3 dagen op de verwarming laten staan. Om het proces te versnellen heb ik ook de film drooggewreven met een zachte handdoek.

En nu?
Stop de film in je camera, in mijn geval de Lomography Spinner 360° en zoek een geschikt onderwerp.

Mijn broertje poseerde voor het bos in een cape met een Venetiaans pestmeester-masker op (Medico Della Peste). Omdat het rolletje nog een beetje vochtig was, was het doordraaien soms lastig.

Mijn familie en ik zijn heel blij met de resultaten en willen kijken of we de foto’s op posterformaat kunnen laten drukken.

Probeer het – veel plezier!

Ga voorbij de grenzen van een standaard panorama foto en vang elk detail om je heen in één 360° foto, met de Lomography Spinner 360° 35mm camera!

written by alexiagraphy on 2011-08-29 #gear #tutorials #water #film #cooking #experiment #hot #salt #tipster #fairy #shake #easy #netherlands #nederland #dutch #holland #hot-water #chemical #shake-it #mixen #nld #gup #gupexperiment #koken #makkelijk #chemisch #vertaling #easy-tipster #schudden #heet-water #zout #sprookjes
translated by pinkpix

3 Comments

 1. stuffwedid
  stuffwedid ·

  Dit vind ik gaaf!

 2. joirx
  joirx ·

  Wow! Ik dacht dat je foto's had gemaakt van een of ander schilderij, totdat je over je broertje begon ;) het ziet er echt heel vet uit, prachtig effect!

 3. appelmoes
  appelmoes ·

  Ik heb het ook geprobeerd! Het rolletje ligt nu op de verwarming. Zal nog wel ff duren voor ik uiteindelijk foto's ervan heb, maar ik ben er in ieder geval aan begonnen. :-)

More Interesting Articles