Terug in de tijd: camera advertenties van vroeger!

Wereld Fotografie Dag ging niet alleen over de kunst van de fotografie, het draaide ook om de camera’s waar wij zo van houden. Laten we de klassieke, analoge camera’s in het zonnetje zetten door eens naar camera advertenties van vroeger te kijken. Ook anno 2011 zijn ze geweldig!

Als je een nieuwe camera wil kopen kijk je voor alle informatie gewoon even op internet. Dit is dan ook de reden waarom je tegenwoordig amper nog een camera advertentie in geprinte media tegenkomt. Maar enkele decennia geleden zag je ze gewoon nog in de krant of in een tijdschrift. Als je nu nog een advertentie tegenkomt zijn ze vaak erg eenvoudig, terwijl klassieke camera advertenties erg creatief waren. Potentiële kopers werden met bijzondere illustraties, slogans en omschrijvingen overgehaald om een analoge schoonheid te kopen.

Veel van deze vintage advertenties zijn net zo klassiek als de camera’s zelf, waardoor camera-liefhebbers ze waarschijnlijk ook zo leuk vinden. Vandaag de dag zoeken nog veel vintage fans en camera-verzamelaars naar afdrukken van deze advertenties om ze aan hun collectie toe te voegen. Laten we eens kijken of een paar van die klassiekers nog het gewenste effect van toentertijd op ons hebben..

Foto’s via Classic Camera Gallery en Abduzeedo.com

Persoonlijk ben ik weg van de advertenties van Kodak; ze maken geweldig mooie, klassieke advertenties met bijzondere illustraties. Ik vind vooral de advertenties met de pin-ups erg mooi! Zou jij deze advertenties niet bij je collectie willen?

Wat vind jij van de advertenties? Deel je mening in de comments!

written by plasticpopsicle on 2011-08-29 #lifestyle #analog #classic #vintage #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #nld #advertisements #film-cameras #advertenties #world-photography-day #camera-ads #reclameras #ouderwets #vroeger
translated by marissa

More Interesting Articles