Trees

Gemakkelijk je negatieven en afdrukken ordenen

Dit is een eenvoudige opbergmethode die ik gebruik voor mijn negatieven en afdrukken. Ik gebruik vooral de dingen die ik van het fotolab krijg en hoef er dus (bijna) niets voor te kopen. Het zal niet de beste methode zijn, maar voor mij werkt het!

Er zal vast een betere methode zijn voor het opbergen van je fotomateriaal, maar dit is de gemakkelijkste die ik kon vinden. De methode bespaart je veel tijd maar kost je helaas wel flink wat ruimte. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat ik voor mijn methode een index print gebruik. Deze krijg ik standaard bij de drogisterijen hier in Duitsland waar ik mijn foto’s laat ontwikkelen (Schlecker, Rossman, IhrPlatz en DM).

Stap één
Als ik mijn fotorolletje weg breng, schrijf ik het volgende op de envelop: welk fotorolletje ik heb gebruikt, de camera waarmee ik heb gefotografeerd en de datum.

Dit is vooral handig wanneer ik meerdere fotorolletjes tegelijkertijd laat ontwikkelen. Zo hoef ik deze gegevens niet achteraf uit te zoeken.

Stap twee
Na twee dagen kan ik mijn negatieven en/of foto’s ophalen! YES! Thuis tape ik de foto-index naast de aantekeningen op mijn envelop.

Stap twee en een half
Bij IKEA kwam ik een paar dozen tegen die precies even groot zijn als de drogisterij-enveloppen. Aangezien de dozen erg goedkoop waren kocht ik er flink wat. Ik bewaar de enveloppen nu in de dozen en probeer ze op volgorde te houden.

Stap drie
Op de voorkant van de doos schrijf ik de datum van de eerste en laatste envelop die in de doos zitten.

Het is helaas geen ‘mooie’ methode en na een tijdje neemt het flink wat ruimte in. Soms is het ook een beetje rommeling en duurt het even voor ik de goede envelop heb gevonden of weet ik gewoon niet meer precies wanneer de foto’s genomen zijn. Maar het kost me amper tijd en mijn tijd besteed ik liever aan fotograferen en scannen dan aan het opbergen van mijn resultaten.

Er komt helaas een dag waarop ik geen ruimte meer heb (of dat mijn vriendin vind dat er niet nog meer ruimte voor is). Maar tot die dag ga ik lekker door met het vullen en opstapelen van de dozen.

written by zark on 2011-08-29 #gear #tutorials #film #tip #ikea #box #tipster #easy #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #archiving #index-prints #fotorolletjes #dozen #opbergen #ordenen #sorteren

More Interesting Articles