Hoe bewaar jij je Lomo-collectie?

In de afgelopen maanden heb ik verschillende camera’s en fotorolletjes (zowel gebruikte als nieuwe) verzameld. Eerst dacht ik nog ‘ik zet het op de boekenplank.’ of ‘ik stop het wel in een mandje.’, maar op een gegeven moment werkte dit niet meer. Het lag overal en ik kon niets meer vinden. Bij deze dan ook de perfecte oplossing om dit te voorkomen!

Credits: angelc5

Ik ben inmiddels de trotse eigenaar van een Diani Mini met flitser, een La Sardina met flitser, kleurenfilters en nog wat extra accessoires: gorilla tripod, shutter release kabel, veel fotorolletjes, scharen (om negatieven te knippen), veel negatieven in hoesjes of opgerold en een kapotte LOMO LC-A.

Ik bewaarde het eerst allemaal in twee manden en op een boekenplank, maar ik zag op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Zo heb ik een keer een hele dag naar de flitser van mijn La Sardina gezocht. Ik doorzocht het hele huis, bedacht waar ik allemaal geweest was, om hem uiteindelijk in een kleine Dickies tas terug te vinden.

Credits: angelc5

Mijn bureau ziet er (bijna) altijd zo uit..

Overal liggen negatieven en ik had geen hoesjes meer voor al mijn negatieven dus sommige rolde ik op en stopte ik in de plastic doosjes van mijn fotorolletjes. Hierdoor vergat ik altijd wat er nou ook alweer op welke negatief stond en hoe ze ontwikkeld waren.

Ik besloot met lades te gaan werken. Na een tijdje gezocht te hebben in een bekend warenhuis vond ik al snel het perfecte opbergsysteem. Hierdoor werd alles georganiseerd en kan ik binnen een paar minuten alles pakken voor een goede fotosessie. Iedere camera, flitser en alle fotorolletjes (ik heb drie lades hiervoor: rolletjes die over datum zijn, diafilms en normale rolletjes) hebben hun eigen plekje.

Credits: angelc5

Ik kan nu alles vinden wat ik nodig heb. Het is overzichtelijk en alles ligt bij elkaar.

Credits: angelc5

Nu moet ik alleen mijn bureau nog verder opruimen…

Hoe heb jij je lomo-verzameling opgeruimd? Nog meer tips zijn uiteraard welkom!

written by angelc5 on 2011-08-29 #gear #tutorials #film #tipster #decoration #netherlands #drawers #nederland #dutch #holland #diana-mini #nld #la-sardina #decoratie #storing #rolletjes #fotorolletjes #opbergen
translated by marissa

More Interesting Articles