Aan de slag met silhouetten

Soms willen we een foto iets mysterieus meegeven om zo onze mede-lomografen even in verwarring te laten. Hier passen silhouetten goed bij! De donkere vormen die een scherp contrast hebben met hun achtergrond – het heeft iets mystieks en het is erg leuk om mee te werken.

Als je kijkt naar wat een ‘silhouet’ nou eigenlijk is, kom je erachter dat het gaat om een persoon, voorwerp of tafereel die door tegenlicht donker uitvalt en waarbij een lichte achtergrond zichtbaar is. (Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Silhouette).

Een silhouet is erg interessant om vast te leggen als fotograaf, omdat de aandacht van de kijker gelijk gaat naar het onderwerp van de foto.

Dit is goed nieuws voor ons lomografen, aangezien een silhouet erg gemakkelijk is om met je lomo-camera vast te leggen! Er zijn twee manieren om een silhouet te fotograferen. De eerste is door een foto te maken richting de zon en de tweede manier is door in een donkere ruimte te fotograferen en gebruik te maken van slechts één licht.

1) Een voorwerp voor de zon fotograferen.

Maak een foto richting de zon! Kijk door je zoeker en zorg ervoor dat je onderwerp precies voor de zon geplaatst is. Het resultaat zal je verbazen! Je zult zien dat je object of model erg donker uitvalt en de achtergrond juist heel licht zal zijn.

Credits: analogmonolog

2) Fotografeer in een donkere ruimte.

Deze manier is iets lastiger en je kunt voor deze manier het best een camera met een lichtmeter gebruiken, zoals de LC-A. Zorg ervoor dat je in een donkere ruimte bent en dat je onderwerp voor een fel licht geplaatst is. Maak een foto maar wacht met het loslaten van de sluiter tot je de ‘klik’ hoort die aangeeft dat je camera genoeg licht heeft kunnen opvangen. Dit zijn enkele voorbeelden die ik met deze methode heb kunnen maken:

Credits: analogmonolog

Veel plezier met het uitproberen van mijn tips! Ik hoop dat het lukt. Als je nog meer tips hebt die gaan over het vastleggen van een silhouet, reageer vooral op deze pagina.

Een fotorolletje is voor een fotograaf wat een leeg canvas is voor een schilder. Het hoeft alleen nog maar beschilderd te worden.

written by analogmonolog on 2011-08-29 #gear #tutorials #art #sun #tip #malaysia #silhouette #tipster #easy #netherlands #nederland #dutch #holland #quick #quickie-tipster #silhouet #zon #nld #handig #bright-sunlight #maleisie #fel-zonlicht
translated by marissa

More Interesting Articles