Bruiloft in Lomo: een creatieve, analoge fotosessie

1

Een bruiloft fotograferen met een oude, analoge camera lijkt wel gekkenwerk, aangezien iedereen tegenwoordig een digitaal monster met 21 megapixel, auto-focus en andere hi-tech functies heeft. Maar zoals voor alle analoge avonturen geldt: gewoon doen en laat je verrassen door het resultaat!

In de afgelopen maand heb ik als professionele en assistent-fotograaf meerdere bruiloften bezocht en gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een paar analoge foto’s te maken met mijn Holga 120N (Een klassieke, plastic, middenformaat camera.) en Olympus Xa2 (Lijkt erg op de LOMO LC-A).

Voor de Holga heb ik een Kodak Portra 400 ISO 120 fotorolletje gebruikt en voor de XA2 een Kodak Elite Chrome 100 ISO 35mm rolletje, die ik heb laten cross processen.

Dit zijn de foto’s die ik met mijn Olympus XA2 heb gemaakt. Ik ben gek op de vignettering en de kleuren:

En dit zijn de foto’s van de Holga:

Fotorolletjes zorgen voor zo’n uniek en bijzonder resultaat. Wanneer ik digitaal fotografeer heb ik veel minder plezier in mijn vak. Analoge fotografie zorgt voor meer textuur, minder scherpe details en een dromerige uitstraling. Bij digitale fotografie is alles te scherp en komen foto’s heel kunstmatig over.

Doordat je tegenwoordig veel ruimte op je camera hebt schiet je er maar op los waardoor je minder nadenkt over het resultaat dat je wilt bereiken. Bij analoge fotografie neem je voor iedere foto uitgebreid de tijd omdat de materiaal- en ontwikkelkosten hoger liggen.

In ieder geval: veel plezier met het bekijken van m’n foto’s!

De iconische Holga CFN 120 staat bekend om zijn schitterende lo-fi kiekjes in middenformaat. Met de ingebouwde flits krijgen je foto’s een gele, rode of blauwe gloed. Blij met de mistige, gevignetteerde look van je Holga shots, maar wil je meer? Probeer dan de Diana F+ voor zachte en dromerige plaatjes.

written by sf20423303 on 2011-08-22 #lifestyle #120 #portra #xa2 #wedding #olympus #lomography #kodak #netherlands #holga #cross-process #elite-chrome #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #nld #analoog #bruiloft #crossprocessen
translated by marissa

One Comment

  1. elvis
    elvis ·

    have to do this too once :-)

More Interesting Articles