Zie de wereld tweedimensionaal door een driedimensionale bril

Wat gebeurt er als je de glazen van een 3D-bril tussen de sluiter en je film plaatst? Donkere, rijke paarse kleuren, licht oranje, donkere schaduwen, en nog veel meer onverwachte, schitterende effecten.

Voordat ik vertel hoe ik het gedaan heb, laat ik eerst de foto’s voor zichzelf spreken. Lees daarna verder voor een ‘wat en hoe’ over wat je nodig hebt en hoe je dit kan doen. Zoals je kan zien zitten er bizarre verschillen tussen de resultaten en zijn ze behoorlijk onvoorspelbaar. Precies zoals lomografie ook zou moeten zijn.

Wat heb je nodig?

  • 2 3D-brillen (die van plastic met de semi-doorzichtige glazen, niet de rood/blauwe)
  • Tape (ik had afplaktape, maar doorzichtig tape werkt net zo goed)

1.) Als eerste haal je de glazen uit de bril.

2.) Vervolgens zoek je twee glazen bij elkaar (ik had dacht ik twee linker gebruikt, maar twee rechter moet ook werken) en schuift daarmee zo lang totdat het paars is als je er doorheen kijkt (zie onderstaande foto).

3.) Plak ze vast tussen je sluiter en film. Zorg ervoor dat je niet te veel tape gebruikt, anders draait de film niet goed door (ook hier: zie onderstaande foto).

4.) Schiet je rolletje vol en bekijk de resultaten.

N.B.: Schiet de film op het dubbele van de aanbevolen sluitertijd. D.w.z. Als je lichtmeter adviseert om te schieten op 1/250, ga dan een stap omlaag en schiet op 1/125, 1/125 wordt 1/75, etc. Succes!

written by i8pie2day on 2011-08-22 #gear #tutorials #camera #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #camera-modification #kleuren #nld #3d-glasses-filter-tint-effect-multi-color #vertaling #bril #glazen
translated by pinkpix

More Interesting Articles