Een donkere achtergrond voor je dubbele belichting

Zijn je dubbele belichtingen te licht? Dan heb ik hier een snelle en makkelijke tip -gebruik gewoon een donkere achtergrond!

Als je foto’s maakt met dubbele belichting, heeft de kleur van de achtergrond veel effect op het resultaat. Een zwarte achtergrond weerkaatst bijna geen licht, terwijl een witte achtergrond juist veel licht weerkaatst. Hou hier bij je dubbele belichtingen dus rekening mee.

Voor mijn dubbele belichtingen gebruik ik voor minstens één shot een donkerblauwe achtergrond (mijn hoeslaken!), soms zelfs voor beide belichtingen. Zo zie je hieronder dat ik voor één belichting een foto van mijn hond op een houten vloer heb gebruikt en voor de tweede heb ik de speelkaarten op het hoeslaken gelegd.

Maar het kan ook anders! Hieronder zie je enkele voorbeelden van dubbele belichtingen waarbij ik voor elk beeld een witte achtergrond heb gebruikt.

Zie je het verschil?

written by aprilrich427 on 2011-08-22 #gear #tutorials #tips #camera #reflection #tipster #double-exposure #netherlands #nederland #dutch #holland #licht #donker #zwart #nld #dubbele-belichting #reflectie #achtergrond #background-light
translated by mibo

More Interesting Articles