Steek de grens van je eigen fantasie over

Heb je altijd al een trol, een zigeuner of iemand uit de middeleeuwen op de foto willen zetten? Dan moet je zeker eens de grens van je eigen fantasie oversteken en dagje ronddolen op Castlefest.

Zomer is de tijd voor de kleurrijke fantasyfestivals. Mensen verkleden zich om voor een dag, of een weekend, door het leven te gaan als iets of iemand anders. Een trol, een elf, zigeuner, iemand uit de middeleeuwen, iets groens, je kan het zo gek niet bedenken of het kan.

Er zijn meer van dit soort festivals, maar begin augustus is het de beurt aan Castlefest in de Keukenhof in Lisse. De sfeer is gemoedelijk en iedereen is bevriend met iedereen, in tegenstelling tot dagelijkse gang van zaken in een doorsnee stad. Voor je het door hebt, sta je met een Victoriaanse dame te praten die zaken doet met een monnik, terwijl er een krijger op de achtergrond de wereld redt van een kudde wilde kinderen.

Maar het mooiste is natuurlijk de mogelijkheid om in één dag zo’n diversiteit aan mensen op de foto te zetten, dat je het gevoel hebt dat je een wandeling maakt door de fantasysectie van de bibliotheek.

Heb je het dit jaar gemist? Dan is er altijd nog de Midwinter Fair in het Archeon in december, de Elf Fantasy Fair in april. Castlefest zelf vindt weer plaats in augustus 2012.

Hou voor meer informatie de site van Castlefest in de gaten.

written by luthien on 2011-08-15 #places #location #art-and-culture #festival-nederland-castlefest-2011-fantasy-fantasyfestival-verkleden-fantasie-keukenhof-lisse

More Interesting Articles