Maak zelf een low-budget statief

1

Ik wil graag mijn tip delen waarmee je zelf op een goedkope manier een statief kunt maken. Toen ik mijn lomo-avontuur begon, had ik nog geen echt statief of andere handige camera-accessoires. Gelukkig ontdekte ik al snel dat ik met kneedlijm (zoals Poster Buddies) erg ver kwam. Dus iedereen die niet zoveel geld heeft maar wel graag foto’s wil maken met een lange sluitertijd, hier is dé oplossing!

Koop een pakje kneedlijm en stop het in je cameratas. Dit gaat je zeker van pas komen!

1. Scheur een stuk kneedlijm af (de benodigde hoeveelheid hangt af van het gewicht van je camera), verdeel het in vier stukjes en plaats dan een stukje op iedere hoek van je camera.

2. Nu kun je, zolang de ondergrond vlak is, je camera overal stabiel neerzetten!

Op de tafel en zelfs op een muur!

Dit zijn de foto’s met een lange sluitertijd die ik gemaakt heb dankzij mijn methode. Ik heb er geen andere accessoires bij gebruikt.

Deze foto heb ik gemaakt in een winkelcentrum.

Sluitertijd: ongeveer 7 seconden.

Deze foto is genomen vanaf een brug boven een snelweg.

Sluitertijd: ongeveer 9 seconden.

Dit is bij Qlarke Quay in Singapore. De foto die horizontaal genomen is gemaakt terwijl de foto aan de grond was vastgeplakt. Bij de verticaal genomen foto was de camera aan een paal vastgemaakt.

Tot slot heb ik nog een tip waarbij ik kneedlijm gebruikt heb. Toen ik mijn lensdop kwijt raakte, besloot ik een nieuwe dop te maken van karton, isoleertape en kneedlijm. Dit was het resultaat:

written by limjoeyee on 2011-08-15 #gear #tutorials #tipster #self-made #lensdop #cheapest-tripod #blu-tack #holga-lens-cap #poster-buddies #kneedlijm #goedkoopste-statief

One Comment

  1. limjoeyee
    limjoeyee ·

    Thank you Marissa :)

More Interesting Articles