Maak je eigen Splitzer voor de Diana Mini

Na een aantal maanden rondgelopen te hebben in de wonderlijke wereld van analoge fotografie, ben ik er eindelijk achter wat een Splitzer is.
Helaas kwam ik er ook achter dat er voor de Diana Mini geen Splitzer te koop is, maar met een beetje fantasie had ik er in no time zelf één gemaakt!

Credits: ariannapaloma

Ik ben nogal nieuw in de doe-het-zelf wereld van de Lomografie, maar deze tipster is echt übersimpel. Je hebt de volgende dingen nodig:

1. Een stanleymesje
2. Lege filmkokertjes (35mm)
3. Een beetje tijd (hoe lang is afhankelijk van hoe handig je bent!)

En dit is wat je moet doen:

Snijd met het stanleymes de helft uit het dopje van een filmkoker. Het is erg zachte plastic, dus doe voorzichtig. En jet hoeft niet per se de helft te zijn, maak figuurtjes en laat je fantasie de vrije loop!

Als je klaar bent met het snijden van je figuur leg je het dekseltje ondersteboven en snijd je de zijflapjes weg. Het is niet essentieel, maar op zich wel handiger met het er op schuiven van je Splitzer.

Klaar hiermee? Zet dan je zelfgemaakte Splitzer op de lens van je Diana Mini! Zachtjes doordrukken en hij zal precies passen tussen de focus en het deel waar Diana Mini op geschreven is!

Ter info: deze Tipster werkt alleen met de grijze ietwat zachte dopjes. Die zijn zacht genoeg en precies de goede maat. Je vind ze in de Lomography verpakkingen en ook de Kodak 400 zit hier in verpakt.

Hieronder kun je foto’s zien die ik gemaakt heb met mijn zelf gemaakte Splitzeri:

Credits: ariannapaloma

Zo simpel is het! Gooi voortaan dus niet de dekseltjes weg maar snijd er Splitzers van en blijf schieten tot je er bij neervalt!

De Diana Mini is het ultracompacte kleine zusje van de Diana F+. Met deze camera maak je soft-focus, lo-fi foto’s op 35mm en wissel je makkelijk tussen vierkant en half-formaat shots. Koop nu je eigenn Diana Mini!

written by ariannapaloma on 2011-08-15 #gear #tutorials #analog #diy #splitzer #camera #multiple-exposure #tipster #canister #netherlands #handmade #nederland #dutch #holland #diana-mini #splitz #nld
translated by pretletterp

More Interesting Articles