Sterren kijken!

Heldere sterren toevoegen aan je foto’s is erg gemakkelijk en je hebt er niet veel voor nodig. Lees hier hoe je het kan doen!

Mijn tip gaat over het toevoegen van sterren, maar je kan eigenlijke iedere vorm kiezen die je wil.

Dit is wat je nodig hebt:

  • een camera met plastic frame (zoals de Sprocket Rocket)
  • isoleertape
  • sterrenpons (of een pons van een andere vorm natuurlijk!)
  • zaklamp (gebruik hierbij verschillende kleuren papier om de sterren een andere kleur te geven.).

Gebruik eerst het plastic frame van je camera om te kijken hoe groot het stuk isoleertape dat je nodig hebt moet zijn. Knip het isoleertape in de grootte en vorm van het frame (Tip: gebruik een dubbele laag tape zodat de klevende kant ook bedekt wordt.). Bewerk daarna met je sterrenpons de isoleertape.

Maak het door jouw bewerkte isoleertapemasker vast aan het frame van je camera en stop deze in je camera. Zoek een donkere plek op en belicht je hele filmrolletje met een zaklamp (en met het papier als je kleuren wil toevoegen). Wanneer de hele rol belicht is, draai het rolletje dan terug. Verwijder het masker en laad je fotorolletje opnieuw in. Maak dan opnieuw foto’s over de eerste laag sterren. Het resultaat zal verbluffend zijn!

written by mafiosa on 2011-08-15 #gear #tutorials #light #long-exposure #stars #star #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #handicraft #nld #double-doubles #bright-shine #sterren #knutselen
translated by marissa

More Interesting Articles