"Hangende" sluiter zorgt voor een bijzonder resultaat!

De sluiter van mijn camera blijft soms hangen… Zal ik hem nu maar weggooien, laten verstoffen of aan een museum schenken? Ben je gek! Gewoon houden en er mee op pad gaan! De resultaten zullen je verbazen.

Een paar weken geleden ben ik op vakantie geweest. Ik nam drie camera’s mee: twee met het 35mm en één met het 120mm formaat. De camera met het 120mm formaat was een Agfa Isolette V.

Tijdens mijn reis merkte ik dat mijn Agfa het niet goed deed. De sluiter bleef steeds hangen en ging heel langzaam open en dicht. Omdat de sluiter van de Agfa net zo gemakkelijk werkt als die van de Smena 8m, is het mogelijk om de sluiter weer te openen met de sluiterhendel. Dus dat is wat ik uiteindelijk maar deed.

Ik dacht dat mijn foto’s allemaal zouden mislukken maar besloot toch een fotorolletje op te offeren. Ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb, want de resultaten vind ik super! Wat vinden jullie?

Denk niet dat je camera total loss is wanneer de sluiter hangt, want door ermee te experimenteren kun je nog steeds leuke resultaten behalen. Een sluiter die blijft hangen beïnvloedt trouwens niet je foto’s met een langere sluitertijd, zoals te zien is op deze foto:

written by dogma on 2011-08-15 #gear #tutorials #camera #experiment #tipster #120mm #vintage-camera #lomography #netherlands #sticky-shutter #nederland #dutch #holland #failure #quickie-tipster #mislukt #nld #blur-effect #onscherp-effect #sluiter #hangend
translated by marissa

More Interesting Articles