Trees

Mijn Instax in het zonnetje

Inmiddels ben ik al een tijdje in het bezit van een Fuji Instax Mini 7 camera. Omdat ik hem in de winter had gekocht, heb ik hem alleen nog binnen en met flitser gebruikt. Nu het zomer is neem ik hem mee naar buiten en ik geniet van de resultaten.

Credits: kneehigh85

Mijn Instax camera neemt me mee terug in de tijd, naar de jaren ’80 waarin mijn tante Pat op familieuitjes altijd een Polaroid Land Camera bij zich had. De spanning tijdens het wachten op de foto was destijds echt geweldig.

Begin dit jaar kocht ik dan ook mijn eigen Instax camera. Het was nat en koud buiten, waardoor ik mijn camera niet meenam als ik op pad ging. Nu het eindelijk zomer is, fotografeer ik daarom zoveel als ik maar kan.

Vorig weekend heb ik mijn Instax voor het eerst mee naar buiten genomen. Het was een mooie zonnige dag, dus ik ben met Dave op het platteland van Shipley gaan lunchen. Het was super leuk om met mijn Instax te fotograferen en ik kreeg weer helemaal het enthousiaste gevoel als vroeger met de polaroidfoto’s van tante Pat. Ik vind het leuk om binnen met mijn Instax te fotograferen, maar buiten worden de foto’s op de één of andere manier een stuk beter en ik was dan ook heel enthousiast over het resultaat.

Credits: kneehigh85

Ik had wel een beetje problemen met het richten van de camera. Ik denk dat het komt doordat ik voor close-up beelden de beeldzoeker niet gebruik en gewoon op mijn gevoel richt. Dave legde me uit dat je als je vanaf een afstandje fotografeert, je de beeldzoeker juist beter wel kunt gebruiken. Zoals je hier onder kunt zien, zorgde dat gelijk voor een beter resultaat.

Credits: kneehigh85

Het enige waar ik nog tegenaan liep en wat wellicht handig is om te weten is dat de instant film een ISO-waarde van 800 had, waardoor de foto’s die genomen waren in het echt felle zonlicht een beetje overbelicht zijn geworden. Maar aangezien ik in Engeland woon, gok ik dat dit probleem niet zo vaak meer zal voorkomen.

Credits: kneehigh85

De Fuji Instax Mini 7S heeft simpele belichtingsinstellingen, een automatische ingebouwde flitser en maakt gebruik van Fuji Instax Mini film, waarmee je geweldige instant kiekjes op creditcard formaat schiet! De camera is nu verkrijgbaar in fris wit! Bewonder hem en onze andere instant camera’s hier!

written by kneehigh85 on 2011-08-15 #lifestyle #fun #summer #instax #sunshine #instant-photography #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #zomer #analogue-lifestyle #requested #nld #analoog #outsdoor-shooting

More Interesting Articles