Analoge avonturen met Momo de siamese kat!

Zeven augustus werd wereldwijd de dag van de kat gevierd. Ik wilde deze dag graag vieren door het analoge avontuur met mijn geweldig siamese kat Momotaro te delen!

Credits: plasticpopsicle

Een fotosessie met mijn vierjarige Momo, is te vergelijken met het fotograferen van een hyperactief kind. Het ene moment geniet hij van het poseren, om een minuut later snel weg te rennen. Als ik een goede foto van hem wil, moet ik hem achtervolgen, bespieden, hem overhalen en omkopen met speeltjes, gekroel over zijn buik, een knuffel of een kus.

Soms gaat Momo naar een plek die niet geschikt is om te fotograferen, zoals onder de tafel, het bed, een donker trapgat of hoog op de keukenkastjes. Maar mijn kat is nou eenmaal mijn favoriete model, dus ik blijf hem volgen en fotograferen.

Toen ik ongeveer twee jaar geleden mijn eerste plastic camera kocht, is mijn analoge avontuur met Momo begonnen. Mijn eerste camera was de kleurrijke Holga 120 CFN. Ik beloofde Momo dat hij mijn eerste model zou worden en daar heb ik me aan gehouden!

Credits: plasticpopsicle

Ik besloot te experimenteren met de kleurenfilter van de Holga. Door de flits wilde Momo alleen niet altijd meer recht naar de camera kijken. Ook al waren de foto’s hierdoor niet echt spectaculair, ze werden wel onwijs grappig. Aan deze foto’s heeft Momo dan ook de bijnaam Überkat te danken.

Credits: plasticpopsicle

Een paar maanden en enkele nieuwe analoge camera’s later, volg ik Momo nog steeds zoveel als ik kan. Als hij ligt te slapen of uit het raam staart, maak ik gelijk misbruik van de situatie door mijn camera erbij te pakken. Gelukkig is hij inmiddels gewend aan de eindeloze foto-sessies en camera-flitsen. Af en toe poseert hij zelfs echt voor me.

Dit zijn een paar van mijn beste foto’s van Momo:

Credits: plasticpopsicle

De iconische Holga CFN 120 staat bekend om zijn schitterende lo-fi kiekjes in middenformaat. Met de ingebouwde flits krijgen je foto’s een gele, rode of blauwe gloed. Blij met de mistige, gevignetteerde look van je Holga shots, maar wil je meer? Probeer dan de Diana F+ voor zachte en dromerige plaatjes.

written by plasticpopsicle on 2011-08-15 #cat #lifestyle #kat #subject #feline #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #siamese-cat #analogue-lifestyle #nld #dier #analoog #momo #obsessie #momotaro #siamees #poseren #kattendag #dierendag
translated by marissa

More Interesting Articles