Lichtlekken met je Diana Mini!

Mijn Diana Mini is mijn beste vriendin en ze maakt prachtige kleine foto’s! Maar nog maar een tijdje geleden vond ik een manier om deze dame van lichtlekken te voorzien, zonder haar drastisch te moeten veranderen.

Dit gebeurde allemaal per ongeluk! Ik was in de stad en was net aan het einde van mijn verlopen rolletje Fuji Superia. Een vriend kwam naar me toe en begon met me te kletsen, en zonder na te denken deed ik de achterkant van mijn Diana Mini open om een nieuwe film te laden. Net op tijd ontdekte ik wat ik aan het doen was (ik had de film nog niet teruggespoeld), maar wist ik veel dat mijn kleine foutje zulke geweldige resultaten zou hebben!

Dus dit is de truc: als je een foto hebt genomen waarop je een lichtlek wil, hoef je alleen één of twee willekeurige foto’s te nemen (eventueel met de lensdop erop) en de voorzichtig de achterkant te openen. Nu hoef je alleen de achterkant een klein stukje laten zakken (niet te veel, je wil niet je hele rol verpesten) – een aantal millimeter is genoeg. Dit zou moeten leiden tot drie, misschien vier al belichte frames beschilderd met een prachtig lichtlek effect.

Veel plezier met experimenteren!

De Diana Mini is het ultracompacte kleine zusje van de Diana F+. Met deze camera maak je soft-focus, lo-fi foto’s op 35mm en wissel je makkelijk tussen vierkant en half-formaat shots. Koop nu je eigenn Diana Mini!

written by kontrast on 2011-08-08 #gear #tutorials #35mm #camera #light-leaks #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #diana-mini #quickie-tipster #nld #makkelijk #snel
translated by meesterbrein

More Interesting Articles