Verbeke Foundation

2

“Onze tentoonstellingsruimte wil geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.” Geert Verbeke

Als je over de A11 rijd richting Brugge zal je aan je rechterkant allemaal vreemde onsamenhangende dingen zien; 4 hijskranen, verschillende vliegtuigvleugels, hoge steigers met daarop Quechua-werptenten en verschillende zeecontainers. Dat is dus kunst.

Dit is de Verbeke Foundation een private kunstverzameling van het echtpaar Verbeke. Verschillende keren zijn we er langs gereden, zonder te weten wat het nu eigenlijk was, tot we een keer tijd hadden om er te gaan kijken. Ik zag mijn kans schoon en nam mijn retro Diana en mijn Diana mini mee en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het is echt een prachtige plek om foto’s te maken. Het is net een Urbex locatie, alsof je ergens bent waar je eigenlijk niet mag zijn, een boel dingen zijn niet af, alles is volgroeit en op een boel plekken zijn de kunstenaars zelfs nog bezig. Als je over het enorme terrein loopt kom je overal dingen tegen; enorme vogelnest-achtige dingen, een huis gebouwd van alleen deuren en ramen of een huis gebouwd van sinaasappeldozen. Overal waar je loopt zie je iets nieuwe en overal wil je een foto maken (zo kreeg ik het ook voor elkaar om met mijn Diana mini 2 rolletjes vol te schieten op één middag).

Wat ook erg de moeite waard is, is de loods met de fotocollages (misschien een goede plek voor een lomowall).

Voor meer informatie kan je kijken op de site van Verbeke Foundation.

written by meesterbrein on 2011-08-04 #places #museum #kunst #location #dutch #lomo-location #nld #art-and-culture #belgie #verbeke-foundation

2 Comments

  1. pinkpix
    pinkpix ·

    Ik wil hier al heel lang heen, maar nou nog meer!

  2. meesterbrein
    meesterbrein ·

    Ja, het is zeker de moeite! Misschien is het alleen een beetje ver voor jou (zag op je LomoHome dat je uit Schiedam komt), maar misschien kan je het combineren met een dagje Antwerpen ofzo.

More Interesting Articles