Space Invader in Parijs

Een van de meest productieve straatkunstenaars in Parijs is Space Invader.

Zijn specifieke stijl bestaat uit mozaïeken van gekleurde tegeltjes of Rubik’s Cubes die er uitzien als pixelige personages uit klassieke videospelletjes, zoals Space Invaders.

Hoewel zijn pixelkunst begon in Parijs, waar hij de meeste pieces lijkt te hebben, is zijn werk te zien in de hele wereld – ik heb zijn pieces gezien in New York, Londen, Tokyo, Barcelona en Rome.

Veel van zijn figuren zijn hoog op gebouwen geplakt, ver boven straatniveau. Plekken waar je niet gauw kijkt, maar als je dat wel doet, word je beloond met een kleine Invader verrassing. In sommige steden zijn de locaties van de mozaïeken zo gekozen dat, als je ze op een kaart bekijkt, de punten een ander space invader karakter vormen.

De tegenstanders van graffiti zullen het vast niet begrijpen, maar iets aan het ontdekken van deze verborgen schepsels is ongelooflijk leuk, een beetje alsof je zelf in een videospel zit.

Niet al het werk van Space Invader is illegaal. Zijn werk is tentoongesteld in galeries, musea en kunstcentra over de hele wereld. Hij was ook te zien in de Banksy’s film Exit Through the Gift Shop. Ook heeft hij verkoopt hij via zijn website stickers, boeken, kaarten en andere dingen, zodat je je eigen stukje Space Invader kan hebben.

http://www.space-invaders.com/

written by mblair23 on 2011-08-08 #places #urban #graffiti #street-art #kunst #mosaic #location #paris #france #netherlands #pixel #space-invader #nederland #dutch #holland #pixels #parijs #cityguide #cultuur #nld #mozaiek #stadsgids #art-and-culture #paris-cityguide #tile-art #straatkunst #pixelkunst #tegels
translated by pinkpix

More Interesting Articles