Trees

Schiet die schotel!

Goed, dus je wilt een vliegende schotel vastleggen op de gevoelige plaat? Pfoe, dan staat je nog heel wat te doen. Gelukkig kan ik het wat makkelijker voor je maken. Ik zal je vertellen wat je nodig hebt, waar je moet zijn en hoe je uiteindelijk die foto van een UFO maakt.

Al sinds mijn negende ben ik een fervent UFO-fan. Ik heb mijn familie zelfs zover gekregen dat ze me mee op roadtrip namen naar Roswell, New Mexico. Ik ben het ontgroeid, maar ik heb nog steeds een zwak voor buitenaardse wezens.
Goed, we gaan beginnen. Je zal je overdag voor moeten bereiden, aangezien je ’s nachts gaat UFO-jagen.
Wat heb je nodig:

  • zaklamp
  • horloge (om bij te houden wanneer de activiteit plaatsvindt)
  • verrekijker geschikt voor nachtgebruik
  • je Lomo-camera
  • snelle film (hoge ISO/ASA)
  • statief
  • draadontspanner (optioneel)
  • getuigen (het is meer geloofwaardig als meer dan één jager een foto van de waarneming heeft, gezien de overvloed aan UFO-vervalsingen)
  • snacks (voor tijdens het wachten)

Waar moet je heen gaan?

Jij en je lomobuddies moeten de stad uit en naar een meer afgelegen plek gaan. Historisch gezien worden er meer UFO’s gezien op het platteland. Bovendien is het makkelijker om ze te zien en foto’s te maken zonder dat er gebouwen in de weg staan. Zoek een hoger gelegen gebied op voor een beter zicht op de nachtelijke hemel. Kies een avond waarop het goed weer is en de lucht helder zal zijn.

Wanneer moet ik gaan?

Volgens Chicago’s Centrum voor UFO Studies (CUFOS) zijn nachtelijke expedities het meest succesvol. De meeste waarnemingen vinden plaats rond 21u en 3u. Kijk in oude krantenarchieven of op internet of er een geschiedenis van UFO-waarnemingen in jouw omgeving is en ga daar heen. Gebieden die bekend staan om herhaalde waarnemingen worden “hot spots” genoemd.

Okee, dus hoe leg ik nou een UFO vast op film?

Nu komt het leuke gedeelte. Zodra je overdag je locatie voor de UFO-jacht hebt bepaald, graai je al je 800 of 1600 ISO film bij elkaar (UFO’s kunnen heel snel zijn) en stel je je lomo-camera op op een statief met (eventueel) je draadontspanner. Deze kabel kan heel handig zijn, omdat je dan niet door je zoeker hoeft te kijken naar een vliegende schotel. Je kan gewoon naast je camera gaan staan of zitten, de lucht in de gaten houden en aan de kabel trekken als je denkt dat je iets door de lucht ziet schieten. Zorg ervoor dat voordat je begint met schieten je camera standpunt en focus gericht zijn op het gewenste te gedeelte van de lucht.

N.B.: Aangezien vervalste (nep) UFO-foto’s (hoaxes) heel veel voorkomen is het goed ervoor te zorgen dat je
A. je vrienden/andere mensen in de buurt hebt om UFO’s te zien of te fotograferen (Veiligheid/geloofwaardigheid komt in aantallen)
B. een herkenbaar object of gebouw (zoals een bosrand of huis) ook op de foto vastlegt. Een foto van alleen de hemel met het object kan makkelijk vervalst zijn.

Zo, dat zijn al mijn tips. Maar het belangrijkste is: gewoon kalm blijven en geduld hebben. 2 juli (Wereld UFO-dag) kan jouw dag worden! Veel jachtplezier!

Omdat ik persoonlijk (NOG) geen foto’s heb van een vliegende schotel, staan hier onder foto’s van waar ik 2 juli zal gaan fotograferen :) Bedankt!

written by ajaxattack on 2011-08-08 #gear #tutorials #art #tutorial #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #nacht #nld #shoot-that-saucer-ufo-alien-unidentified-flying-object-saucer-night #vliegende-schotel #buitenaardse-wezens #buitenaards-wezen #handleiding

More Interesting Articles