Maak je film gezond!

Waarom zou je Yakult drinken? Omdat het een probiotische zuiveldrank is die goed kan zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Geïnspireerd door de specifieke samenstelling – levende Lactobacilillus Casei Shirota, bedacht ik dit vreemde experiment en vroeg zich me hoe deze bacterieën de foto’s zouden kunnen beïnvloeden. Ik dacht dat als het goed zou zijn voor onze “binnenkant”, dat het dan misschien ook voor onze films zou gelden.
Hier zijn een paar simpele stappen om je film gezond te maken, met een verrassend resultaat.

Wat heb je nodig?
- 1 flesje Yakult
- een fotorolletje met kokertje (ik heb Kodak HD 400 film gebruikt)
- een willekeurige analoge camera
- geduld

Wat heb ik gedaan?
Ik heb de zuiveldrank in het kokertje gegoten met de film er in en het uren laten weken (bijna een dag). Daarna verwijderde ik de overtollige Yakult en liet ik het rolletje in de vensterbank staan om te drogen.Eenmaal droog, laadde ik de film in mijn Vivitar UWS camera en nam buiten in de zon foto’s. De film liet ik vervolgens ontwikkelen zonder speciale instructies.

Na het zien van de resultaten, kan ik met zekerheid zeggen dat je Yakult-film elke dag kunt gebruiken met elke camera. Ik ben blij met de kleuren die het oplevert en de textuur van de foto’s, die wellicht veroorzaakt wordt door de micro-organismen. Naast het feit dat deze drank goed is voor je darmflora, kunnen we dus bevestigen dat het ook goed werkt op normale film, en dat het wonderlijke effecten oplevert.

Hier is de link naar de rest van de foto’s:
/homes/bluemie5/albums/1721617-labrat

written by bluemie5 on 2011-08-08 #gear #tutorials #film #philippines #35mm #vivitar #kodak-400 #experiment #lab-rat #tipster #lomography #greens #netherlands #nederland #dutch #holland #bohol #quickie #lomografie #groen #purples #bacteria #nld #gup #gupexperiment #yakult #film-texture #lactobacillus-shirota-strain #activia #paars #filmtextuur #snel #lactobacillen #zuiveldrank
translated by pinkpix

More Interesting Articles