La Sardina: ja of nee?

Toen ze werd uitgebracht was er een enorme hype rond deze camera. Maar is ze echt al die aandacht waard?

Op het moment dat La Sardina uitkwam wist ik meteen dat ik haar moest hebben. Ik werd verliefd op alle vier de ontwerpen en om eerlijk te zijn was uitkiezen van mijn favoriet nog het moeilijkste. Uiteindelijk besloot ik voor de ‘Sea Pride’ te gaan, maar ik moest eerst nog een paar weken sparen.

Eindelijk werd ze bezorgd en oh, wat was ze briljant ingepakt! Serieus, dit moet de mooiste doos zijn waar ooit iets van fotografische apparatuur in is verpakt. Bij de camera en de lensdop zaten nog een mooie poster en het La Sardina-boek. Net als de doos, is het boek op zo’n liefdevolle manier vormgegeven dat je er zelf ook een beetje verliefd van raakt.

Credits: cornborn

Maar hoe zit het met de camera? Met een rolletje Agfa Vista 200 erin ging ik een rondje door de stad lopen. Drie dagen later haalde ik de afdrukken op en ik ben zeker tevreden met het resultaat.
De plastic lens zorgt voor levendige kleuren en een scherpte die precies dromerig genoeg is. Mijn foto’s hadden een wat gele tint, maar ik weet niet zeker of dat aan de camera ligt of eerder aan de film of het lab.

Credits: cornborn

Hier een paar van de plus- en minpunten van La Sardina:

Pluspunten

  • vrij goedkope camera! Jeej!
  • geweldige 22mm groothoek!
  • alles plastic fantastic, lekker lichtgewicht
  • vette ontwerpen!
  • briljant uitgewerkte verpakking en meegeleverd boek
  • makkelijk in gebruik

Minpunten

  • zacht plastic dat makkelijk krast (dat was ’t qua minpunten!)
Credits: cornborn

Dus als je je afvraagt of La Sardina de moeite waard is, zou ik zeggen: kijk naar de foto’s, kijk naar het prijskaartje en stop met twijfelen! Zelf kan ik niet wachten om letterlijk “alle zeilen bij te zetten” met La Sardina deze zomer, als ik haar meeneem op een zeiltocht!

Maak je klaar om de wereldzeeën te bevaren met onze nieuwe La Sardina collectie! Deze 35mm camera’s zijn uitgerust met een spectaculaire 22mm groothoeklens, mogelijkheden tot meervoudige belichtingen, en een terugspoelknop – alles wat je nodig hebt voor leuke spanning en sensatie. Koop nu je eigen La Sardina-camera!

written by cornborn on 2011-08-08 #gear #wide-angle #35mm #review #toy-camera #lomography #22mm #netherlands #nederland #dutch #holland #lomografie #user-review #requested #nld #la-sardina #recensie #speelgoedcamera #groothoek #groothoeklens
translated by pinkpix

More Interesting Articles