7 dagen, 3 rolletjes en 1 Wide Lens!

Van Lomography Netherlands mocht ik een week lang de nieuwe LC-Wide uitproberen. Een kleine camera met grooooooooothoek.

Wow! Ik voel me vereerd dat ik van Lomography Netherlands de nieuwe LC-Wide een week mag lenen. De LC-A+ is nu al een tijdje mijn vaste vriend, maar deze week ga ik op stap met zijn nieuwe broer.

De LC-Wide komt allereerst in een indrukwekkende verpakking, zoals we van Lomography gewend zijn. De LC-Wide wordt niet zomaar in een schattig doosje bezorgd, de kleine camera komt in een ware kist tsjokvol met mooie boeken en accessoires. De camera zelf oogt bijna identiek aan de LC-A+, maar voelt net een beetje steviger. Maar genoeg over verpakking en looks. Het gaat natuurlijk om camera!

De LC-Wide kan op verschillende formaten fotograferen. Je kunt kiezen uit gewoon kleinbeeld, vierkant formaat of met halfframe wel 72 foto’s op een rolletje kwijt! Wel is het zo dat je voordat je aan een rolletje begint, moet beslissen of je dat rolletje op een bepaald formaat wilt schieten. Tijdens deze testweek was ik daar te ongeduldig voor ;).

En nu? Rolletje geladen, camera klaar, wat vast te leggen in Rotterdam? Een eerste uitstap was natuurlijk naar de Kop van Zuid want het weidse panorama dat je vanaf daar kunt zien smeekt er natuurlijk om om met een wiiiiide lens gevangen te worden! Ook wil ik eens proberen wat de camera doet met de torens in het centrum.

Door de viewfinder van de LC-Wide zie je direct al hoe de camera recht lijnen cool vervormt. Tijdens mijn eerste rolletje was ik nog wat voorzichtig en probeerde ik precieze composities te maken. Daar is de camera niet voor gemaakt. Wat je ziet door de viewfinder komt zeker op de foto. Maar je krijgt er nog meer bij cadeau! Voordeel is dat je je onderweg bijna altijd in beeld vangt. Maar waar je rekening mee moet houden is dat je niet gewoon dichtbij moet komen. Maar echt heel dichtbij!

En gelukkig biedt de LC-Wide daar alle mogelijkheid voor. De camera kan heel dichtbij scherp stellen. Mijn LC-A+ heeft 4 zones waarop je kunt focussen. Bij de LC-Wide zijn dat er slechts 2, waardoor je er eigenlijk nooit naast zit. Keuze 1 is voor dichtbij en keuze 2 is voor alle afstanden groter dan 1 meter.

Het leukste van het experimenteren met de LC-Wide was eigenlijk de ontdekking van wat je allemaal kunt doen met zo’n enorme groothoek. Na het 1e rolletje hield ik niet teveel rekening meer met de viewfinder en hield ik het bij de Lomography regel ‘shoot from the hip’. Probeer zo dichtbij mogelijk te komen en kijk wat voor vervormingen dat met zich meebrengt. Een bescheiden tafel in een tuintje lijkt een buffettafel in een hoftuin. Een arm lijkt wel van elastiek en ja ikzelf lijk een reuzin ;)

,

Maar laat ik benadrukken dat de camera niet alleen voor gimmicky shots is. Zolang je onthoud dat je echt dichtbij moet komen en dat je waanzinnig veel in beeld kunt vangen is het een geweldig veelzijdig cameraatje. Mijn favoriete foto’s met de LC-Wide kreeg ik door mijn favoriete lomoregels te volgen: “don’t think just shoot” , “get close!” en natuurlijk “shoot from the hip”.

Superlomofun verzekerd!

De Lomo LC-Wide komt met de waanzinnige 17mm Minigon Ultra-Wide Angle lens. Dit 35mm wonder is de perfecte compagnon voor al je foto expedities. Hij levert je oogverblindende kleurrijke foto’s met geweldige verzadiging en contrasten op 3 verschillende film formaten. Ga een nieuwe analoge fotografie uitdaging aan met de LC-Wide, nu beschikbaar in onze Shop.

written by lataal on 2011-07-29 #gear #review #netherlands #nederland #dutch #holland #groothoek-wide-angle-wide-lc-wide-netherlands-lomography-netherlands-testing-review-nld

More Interesting Articles