Lomography X-Pro 100 gerecenseerd

Deze film is perfect voor als de zon schijnt. Hij doet het geweldig in de juiste omstandigheden!

Ik kreeg deze verpakking gratis bij mijn LC-A+, en de twee vormen een geweldig team!

Ik wist niet precies wat ik moest verwachten van dit rolletje. Mijn enige eerdere ervaring was een rolletje Provia in mijn Diana Mini en ik was verliefd op dat resultaat. Na een voorzichtige start in Nederland, kreeg ik in de Spaanse zon pas echt de smaak te pakken!

Ik stond versteld toen ikj mijn rolletje terug kreeg van de Lomo-winkel in Barcelona. De lucht was schitterend blauw en alle kleuren sprongen bijna van de foto’s af! Elke kleur werd veel levendiger, zoals dat hoort bij cross processing.

Tegen het einde van het rolletje had ik een paar foto’s genomen bij weinig licht. Eén in het bijzonder, van een stapel flessen cava, was geschoten in een behoorlijk donkere omgeving, maar toch ziet de foto er fantastisch uit! Ik had geen hoge verwachtingen, maar de kleuren waren richting geel verschoven. Liefde!

Ik ben gek op het resultaat! Zelfs de paar foto’s uit Nederland pakten goed uit, de kleurverschuiving van het blauw van de bewolkte lucht was niet zo dramatisch, maar de kleuren geven het toch net dat beetje extra.

Ik heb nu al zin om de andere twee rolletjes te gebruiken!

written by pim_g on 2011-08-01 #gear #review #slide-film #lomography #netherlands #x-pro #cross-process #nederland #dutch #holland #diafilm #lomografie #user-review #nld #recensie

More Interesting Articles