Nederlandse Platenzaken - #3 Second Life Music, Amsterdam

2

Second Life Music is de derde winkel die ik voor mijn Lomography platenzaken serie heb bezocht. De winkel is gelegen aan de Prinsengracht en eigendom van sixties liefhebber Chris. Naast deze muziek verkoopt hij platen uit allerlei andere genres en ook platenspelers. Zowel toeristen als vaste klanten komen langs voor een plaatje en een praatje.

Op een regenachtige zatermiddag, heb ik de derde winkel voor mijn Lomography platenzaken serie bezocht. Deze keer ben ik naar Second Life Music geweest, een rommelige maar gezellige winkel, aan de Prinsengracht.

Voorkant, Straatkant en Ingang

Second Life Music is eigendom van Chris. Hij heeft de winkel nu zo’n acht jaar. Toen Chris ermee begon, deelde hij het pand met een antiquair. Daarvoor verkocht hij zijn platen op vlooienmarkten. Zoals je op de foto’s kan zien, houdt Chris vooral van reggae, blues en beatmuziek.

Roots, Janis Joplin en Chris achter toonbank

Naast platen staat Second Life Music vol met allerhande platenspelers en zelfs een Keith Monks Record Cleaning Machine. Hoewel ik me een vriend kan herinneren die hier een Fisher Price Record Player heeft gekocht, is mijn beste aankoop Centipede Experimental Sequences – Identified Target geweest, een Nederlandse techno plaat.

Keith Monks RCM, Draaitafels en Grammofoon

Volgens Chris bestaat de rest van zijn clientele uit toeristen, jongeren, mensen uit de buurt en vaste klanten. Zij komen langs voor een breed aanbod aan muziek verdeeld over twee verdiepingen. Zoals je niet kan zien, is een muur van de bovenverdieping opgesierd met een piece. Beneden bevindt zich ten slotte nog het kantoortje.

written by heinisfein on 2011-07-22 #places #chris #record-store #records #location #dam #amsterdam #netherlands #nederland #dutch #holland #personal-story #select-type-of-location #nld #jordaan #record-palace #canal-district #art-and-culture #noorderkerkstraat #flesch-records

2 Comments

  1. saskiaboer
    saskiaboer ·

    doe Waaghals in Nijmegen! <3

  2. heinisfein
    heinisfein ·

    Bedankt voor de tip Saskia!

More Interesting Articles