Nederlandse Platenzaken - #4 Flesch Records, Amsterdam

Flesch Records is de vierde winkel die ik voor mijn Lomography platenzaken serie heb bezocht. Aangezien eigenaar Harry geen tijd had om te praten over de winkel, heb ik overwegend geput uit mijn eigen ervaringen.

Op een dit keer zonnige zaterdagmiddag, heb ik Flesch Records bezocht, de vierde winkel in mijn Lomography platenzaken serie. Flesch Records is gelegen aan de Noorderkerkstraat nummer 16, in de Jordaan.

Voorkant, Ingang, Streetview en Ben zo terug

Helaas kon ik, vanwege de drukte, niet even over de winkel praten met Harry, de in Volendammer klederdracht gehulde eigenaar. Evenwel uitgaande van deze foto aan de muur, denk ik dat Flesch Records vroeger een drogisterij was.

Harry en Wereldbol

Verder is het me opgevallen dat de meeste klanten slechts groente en fruit komen kopen. Ik kom daarentegen liever voor de leuke maar soms dure platen en platenspelers.

Benen, Platen, Platenspelers, Grammafoon en Naalden

Zo heb ik bij Flesch Records bijvoorbeeld de plaat Gabor Szabo and The California Dreamers – Wind, Sky and Diamonds gevonden. Deze kom ik niet zo vaak tegen. Daarnaast heb ik in de winkel de Italiaanse zangeres Mina ontdekt. Zij heeft een versie gedaan van Jorge Ben’s Dominga die zeker de moeite waard is. Tot slot heb ik van Harry’s partner een keer een oud draagbaar platenspelertje gekocht die niet alleen op batterijen werkt, maar ook een radio en koptelefoonaansluiting heeft.

Voor dit soort dingen zal ik altijd wel bij Flesch Records blijven komen. Alhoewel de Duitse platen me nooit echt getrokken hebben…

Duits

written by heinisfein on 2011-07-22 #places #record-store #records #location #dam #amsterdam #netherlands #nederland #dutch #holland #harry #personal-story #nld #jordaan #record-palace #canal-district #art-and-culture #noorderkerkstraat #flesch-records

More Interesting Articles