Zomerse filmfestivals in Amsterdam - Fotoverslag Rialto Laat

De gehele zomer kun je als filmliefhebber je lol niet op in Amsterdam: gedurende de zomermaanden wemelt het van de filmfestivals, openluchtvertoningen en andere speciale zomerprogramma’s. Bekijk hier het fotoverslag van een film & fetish avond in de Amsterdamse bioscoop Rialto.

Credits: mloesm

Je zou denken dat de winter de beste tijd is om naar de film te gaan: buiten is het koud en guur en binnen in de bioscoop is het heerlijk warm en zit je droog. Hoewel het weer in de zomer niet per definitie warm hoeft te zijn (helaas…), is het toch een stuk minder aantrekkelijk om in de zomer naar de bioscoop te gaan. Er zijn dan zoveel andere alternatieven, zoals theaterfestivals en open podia. Maar de filmwereld springt hier slim op in: er worden genoeg filmfestivals georganiseerd die zich buiten afspelen. In Amsterdam kan je in de zomer je geluk niet op als filmliefhebber: vanaf juni t/m september valt er genoeg te beleven!

Credits: mloesm

Voor de filmwebsite www.Cineville.nl maak ik foto’s van de diverse filmfestivals deze zomer. Ik bezoek/ bezocht festivals zoals North by Northwest- filmfestival, World Cinema festival, een Jack Nichelson Retroperspectief, het openluchtfilmfestival Pluk de Nacht en het Gay & Lesbian summer festival. Alleen foto’s maken van mensen die naar een film aan het kijken zijn, is wellicht niet zo interessant. En het kan voor de kijkers zelf behoorlijk vervelend zijn als ze afgeleid worden door een flitslicht. Gelukkig wordt er genoeg georganiseerd rondom het kijken van films dat zich leent voor mooie LOMO foto’s!

Credits: mloesm
Credits: mloesm

Zo organiseerde bioscoop Rialto in Amsterdam op zaterdag 9 juli een speciale editie van Rialto Laat. Deze avond stond in het teken van het Gay & Lesbian summer festival. Galerie BOVEN toverde het filmtheater om tot een swingende plek en art director Zjef Bezouw zorgde voor een fetish invulling. Een avond vol film, kunst, ‘fetisj fashion’, muziek, dans en performances was het resultaat.

Credits: mloesm

Bekijk hier de foto’s van deze avond om een idee te krijgen van de sfeer! Kijk ook eens op de website van Cineville voor meer informatie over alle zomer film activiteiten. En natuurlijk.. geniet ervan!

Credits: mloesm

written by mloesm on 2011-07-25 #places #film #festivals #kunst #gay #fetish #location #amsterdam #lesbian #dutch #vj #rialto #zomer #dans #muziek #nld #art-and-culture #filmfestivals

More Interesting Articles