Van 120mm vierkanten tot compacte stukjes van 35mm

Nadat ik zoveel geweldige foto’s had gezien die gemaakt waren met de Diana F+ in combinatie met de 35mm achterkant, wilde ik hem zelf uitproberen!

Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel weten, is mijn Lomo-maatje nigelk altjd zo tof om zijn camera aan mij uit te lenen! Deze keer mocht ik aan de haal met zijn Diana F+ Hong Meow *. Gelukkig waarschuwde hij me voor een paar dingen waar je op moet letten als je aan de slag gaat met de Diana+ 35mm Back!

Wanneer je het formaat van je film verandert van groot naar klein, is het logisch dat er delen van je foto wegvallen als je de originele viewfinder gebruikt. Deze is immers gemaakt voor het 120 mm formaat. Om dat gemakkelijk op te lossen, heb ik voor al mijn foto’s gebruik gemaakt van de Diana 38mm Super Wide Lens **. Hierdoor lijken de foto’s met een 72mm lens gemaakt.

Voor mij zorgde het gebruiken van de 35mm achterkant ook nog eens voor een praktisch voordeel. Er zijn in Hawaii namelijk niet veel plekken waar je 120mm film kan laten ontwikkelen. Nu ik aan de slag kan gaan met 35mm films kan ik èn meer foto’s maken èn ze gemakkelijker laten ontwikkelen. Je kan namelijk ook nog eens drie keer meer foto’s op 35mm film maken dan op de 120mm film. Het komt vaak voor dat ik aan de 12 foto’s die 120mm film te bieden heeft, niet genoeg heb.

En niet te vergeten, de bekende sprocket holes! Mijn favoriete voordeel van de 35mm achterkant zijn sowieso de sprocket holes! Zo maak je een saaie foto toch bijzonder.

Daarnaast doen sprockets met zwart/wit film film, en het dromerige effect van de Diana F+ lens me denken aan een klassieke foto.

Ik heb nog maar twee van de formaten uitgeprobeerd en moet de andere formaten nog steeds testen, zoals de panorama met sprockets en de panorama zonder sprockets. Ik heb de 33×34 en de 24×36 mask gebruikt. Zelf vond ik de 24×36 niet zo boeiend, omdat het eigenlijk voor een standaard foto zorgt. (en zoals je wel hebt kunnen zien, ben ik dol op sprockets).

Eén van mijn favoriete effecten met de 35mm achterkant is het zichtbaar maken van de sprockets, in combinatie met diafilm, en cross processing!!

De Diana+ 35mm is simpelweg het perfecte accessoire zolang je de super wide angle lens gebruikt. Als je deze niet gebruikt zul je teveel ingezoomde foto’s krijgen. Zoals ik eerder al noemde komt dit doordat het raakvlak van de 35mm film veel kleiner is dan de viewfinder laat zien. En met deze gemakkelijker te ontwikkelen filmrolletjes krijg je nog steeds het dromerige effect van de Diana F+!

Nu kun je eindelijk 35mm film gebruiken met je Diana F+ camera met de Diana+ 35mm Back! Met dit unieke accessoire kan je alle soorten 35mm rolletjes gebruiken en op maar liefst vier verschillende formaten schieten, zoals panorama’s en shots met die heerlijke sprockets! Koop nu je eigen Diana+ 35mm Back!

* De Diana F+ Hong Meow is ontwikkeld om de eerste stop van de Diana World Tour in Hong Kong te herdenken. Deze camera heeft dezelfde mogelijkheden als de Diana F+ en is geïnspireerd door de pana, één van de meest geliefde symbolen van Hong Kong. Bekijk haar en de andere Diana klonen hier!

** Het klassieke superbrede perspectief is favoriet bij straatfotografen en fotojournalisten over de hele wereld. Laat je foto’s overlopen van detail én die karakteristieke gevignetteerde en dromerige Diana+ look met de Diana+ 38mm Super-Wide Angle Lens! Waar wacht je nog op! Koop nu je eigen Diana+ lenses in onze online shop.

written by natalieerachel on 2011-07-25 #gear #review #sprockets #accessory #lomography #netherlands #diana-35mm-back #nederland #dutch #holland #user-review #requested #accessoires #nld #35mm-achterkant

More Interesting Articles