Het Lloydkwartier bruist!

Rotterdam bruist! In het Lloydkwartier van deze stad vind je oud naast nieuw, steen naast groen, water, rust en mensen. Een uitstekende plek voor de lomograaf!

Amsterdam is natuurlijk hartstikke leuk, en voor toeristen staat die stad synoniem voor Nederland. Maar jongens, Rotterdam… dáár moet je zijn! 010 heeft zo’n andere vibe dan Amsterdam dat je er zeker een keer naar toe moet met je lomocamera(’s). Architectuur, water, meer dan 160 culturen, levendige terrasjes met mooie mensen: Rotterdam bruist!

Rotterdam heeft zoveel mooie plekjes dat het eigenlijk niet eerlijk is om er maar één uit te lichten. Misschien schrijf ik later nog wel eens over andere plekken (de haven is ook één van mijn favoriete locaties om te fotograferen), maar nu gaat het over het Lloydkwartier. Een supermoderne, hippe, levendige plek in Delfshaven. Oud versus nieuw, rust versus levendig, water versus land.

Soms kijk ik uit het raam van de moderne bouw en dan geloof ik gewoon niet dat dit de haven is waar ik op uit kijk. Dan is het zo tegenstrijdig dat ik zo rustig word van een plek die zo dynamisch en levendig is en waar zoveel harde arbeid wordt verricht.

Arbeid kan natuurlijk niet bestaan zonder plezier. Daarom is het superleuk dat in dit gebied ook regelmatig de kermis neerstrijkt. Jong en oud vermaakt zich dan in allerlei grote enge ronddraaiende dingen. Maar ik vind het juist ook leuk om de stilte voor de storm vast te leggen: de kermis overdag, geen hond, iedereen slaapt en maakt zich op voor de drukke avond.

Ondanks al het steen en metaal is het Lloydkwartier (en Rotterdam als geheel trouwens) ook echt groen.

Je ziet het, het Lloydkwartier biedt werkelijk van alles! Ik hoop je er snel eens te zien met je lomocamera, ik wil graag je gids zijn!

written by rrrauw on 2011-07-25 #places #location #netherlands #nederland #dutch #holland #rotterdam #local-flavor #diana-mini #stad #nld #leven #lloydkwartier #delfshaven #bruisen

More Interesting Articles