Achteraf straatjes en varen

De straatjes achteraf en de kanalen van Venetië – een andere manier om de stad te bekijken.

In 2009 ben ik vier dagen in Venetië geweest waar ik van alles heb gezien. Het was hoog zomer (eind juli) en als je van hitte houdt, was het weer geweldig. Houd je niet van hitte? Ga dan wat eerder in het seizoen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om uit de zon te blijven: ga de kleine straatjes achteraf in! Ik ben op deze trip bijvoorbeeld helemaal niet bruin geworden, zelfs niet een heel klein beetje rood, omdat ik de hele tijd in de schaduw was van de prachtige oude gebouwen in deze stad.

Een toeristische trekpleister is St. Marcs plein, maar ik vond het interessanter om naar San Michele te gaan, een klein eiland net buiten Venetië. Vervoer is makkelijk en goed geregeld. Iedere dag gaat er, de hele dag door, een waterbus naar Venetië. Op het eiland is een begraafplaats voor nonnen en priesters en de prachtige plek straalt echt rust uit. Het is ook een manier om de honderden toeristen op het vasteland voor een paar uur te ontvluchten. Het is misschien een idee om een picknickmand met eten en drinken mee te nemen, hoewel ze volgens mij ook wel een drankautomaat op het eilandje hebben.

Beste tip die ik je kan geven: de waterbus! Het is hartstikke goedkoop en gaat de hele dag door. Met de waterbus kan je delen van Venetië zien waar je met een gondola (overigens erg duur) niet komt. Ik heb waanzinnige kunst gezien, échte kunst en ‘onofficiële’ kunst, waardoor Venetië ineens een hele eigen urban feel kreeg.

written by hayleighjoseph on 2011-07-20 #places #location #nederland #dutch #holland #nld #urban-avonturen #venetie
translated by rrrauw

More Interesting Articles