Volledig ingetaped: Kunst door Max Zorn

Terwijl de creatieve wereld op zoek blijft gaan naar unieke alternatieven voor gewone kunstvormen, kreeg een Amsterdamse kunstenaar een geweldig idee waarbij hij de mogelijkheden van licht als medium verkent.

Kan je kunst maken van dagelijkse huishoudvoorwerpen die je vaak onopgemerkt links laat liggen – zoals bruine tape? Nadat je Max Zorns speciale en ongelooflijke kunst hebt gezien, bekijk je bruine tape nooit meer met dezelfde ogen.

Max Zorn, een straatartiest die werkt vanuit Amsterdam in Nederland, raakte geïnspireerd om doorzichtige bruine tape te gebruiken in plaats van verf of andere gebruikelijke materialen. Hij maakt er kunstwerken mee die echt de aandacht trekken. Het begon allemaal toen Zorn zag hoe een vriend die auto’s ontwerpt smalle stukken tape gebruikte om snel omlijningen en schetsen te maken. Gelijkaardige vormen van ‘tape art’ waren al op andere plaatsen opgedoken, maar steeds op muren of op straat.

Dus om het interessanter te maken, plakt Zorn zijn tape art op straatlantaarns door heel Amsterdam, waarbij hij het gouden licht gebruikt om de kleine stukjes doorzichtige bruine tape die op buigbaar plexiglas zijn geplakt, om te toveren tot een gloeiend meesterwerk.

Tot nu toe maakte Zorn een serie van verbazingwekkende portretten, van boksers tot geliefden, tot kleine toespelingen op klassieke kunst. Neem een kijkje in zijn prachtig gemaakte kunst, helemaal ingetaped:

Alle foto’s komen van Max Zorns officiële website

Wat vind jij van Max Zorns tape-meesterwerken? Laat het ons weten in een comment hieronder!

written by plasticpopsicle on 2011-07-25 #art #lifestyle #street-art #light #silhouette #lomography #amsterdam #analogue-lifestyle #brown-tape #max-zorn
translated by carollywood

More Interesting Articles