Mijn tips voor straatfotografie

Hoewel ik niet gespecialiseerd ben in straatfotografie, wil ik toch wat tips met jullie delen die voor mij goed werken. Ik hoop dat jullie ze nuttig vinden. Laat wat van je horen als ze werken!

Toen ik nog digitaal fotografeerde, was fotograferen op straat gemakkelijker omdat ik van grotere afstand kon schieten en daarmee onzichtbaar bleef. Nu ik verslingerd ben aan Lomo camera’s, denk ik niet dat ik veel op de foto krijg als ik schiet van 10-20 meter ver. Daarom moest ik mijn manier van fotograferen aanpassen.

Tip 1: Maak foto’s van mensen die het niet in de gaten hebben.

In eerste instantie had ik moeite om contact te maken met mijn onderwerp. Daarom maakte ik een foto als ze me niet aankeken of sliepen.

Na een tijdje vond ik dat er weinig interactie en spanning in mijn foto’s zat. Ik herinnerde me één van de Gouden Regels: probeer te schieten vanuit de heup. Ik besloot dit te proberen.

Tip 2: Maak de foto vanuit de heup.

Om dit te doen, moet je waarschijnlijk wel bekend zijn met de manier waarop je camera zijn compositie maakt. Ook moet je de afstand tot je onderwerp kunnen schatten, zodat je goed kunt scherp stellen.

Ik ben erg blij met de resultaten die ik heb bereikt. Soms wordt ik betrapt bij het stiekem fotograferen van mensen en krijg ik een kwade blik.

Tip 3: Vraag de persoon in kwestie toestemming.

Ik werd steeds brutaler. Ik ging de personen die ik wilde fotograferen om toestemming vragen. De meeste mensen willen graag meewerken en vinden het goed dat je een foto maakt.

Tip 4: Probeer zo dichtbij mogelijk te komen.

Tot slot: probeer de persoon van zo dichtbij mogelijk te fotograferen. Je zult versteld staan van het resultaat!

Tip 5: Gebruik zwart-witfilm.

Op de een of andere manier zorgt het gebruik van zwart-witfilm bij straatfotografie voor een unieke en rauwe sfeer. Het roept emoties op die intenser zijn dan bij het gebruik van kleurenfilm.

Ik hoop dat mijn tips bruikbaar zijn. Laat het me maar weten.

written by coolsigg on 2011-07-20 #gear #tutorials #tips #kunst #tipster #lomography #netherlands #lca #lca #nederland #dutch #lol #xpro-chrome #nld #straatfotografie #lc-wide #zwart-wit #kiekjes #gouden-regels
translated by frau_inga

More Interesting Articles