Panorama's met LomoAmigo Tchad Blake

LomoAmigo Tchad Blake is producer en technicus. Voor zijn werk won hij twee Grammy’s en nu is hij losgegaan met twee Lomography camera’s, de Horizon Kompakt en Spinner 360°. Hij schoot een gallerij vol met schitterende plaatjes van zijn leven in landelijk Wales en vertelde ons over de hoogtepunten uit zijn carrière…

Naam: Tchad Blake
Leeftijd: 56
Stad/Land: Powys, Wales

Vertel ons eens wat over jezelf….
Ik ben geboren in Baytown, Texas, maar ging naar school in LA. Ik heb een tijdje muziek gemaakt, maar ik was er niet erg goed in. Begin jaren ’80 kwam ik terecht in de muziekindustrie en werkte me op van runner/conciërge tot geluidstechnicus bij Wally Heider Recording Studios in Hollywood. Vervolgens verkaste ik naar Mad Dog Studio in Venice, waarna ik terugkeerde naar Hollywood om met producer Mitchell Froom van The Sunset Sound Factory te gaan samenwerken – een samenwerking die veertien zeer vruchtbare jaren duurde. Eind jaren ’90 ontmoette ik een mooie Britse geluidstechnicus bij Peter Gabriel’s Real World Studio’s en besloot ik om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen.

Je hebt samengewerkt met veel geweldige artiesten. Wat is het hoogtepunt uit je carrière?
Da’s lastig. Laat ik het dan maar bij de meest recente hoogtepunten houden: The Black Keys, Delta Spirit en Marike Jager.

Je staat erom bekend dat je vintage apparatuur, ongebruikelijke effecten en gevonden voorwerpen gebruikt om interessante geluiden te creeëren – een beetje zoals Lomografen dat doen voor hun foto’s! Spreekt het hele lo-fi gebeuren je dus wel aan?
Niet per se lo-fi. Ik hou van contrast. Lo-fi en hi-fi gecombineerd. Lo-fi is er altijd al geweest en hi-fi blijft zich ontwikkelen. Het één bestaat niet zonder het ander en interesseert me ook niet.

Momenteel woon je op het mooie platteland van Wales, een perfecte plek om panoramafoto’s te maken. Hoe beviel het schieten met de Horizon Kompakt je?
Geweldig, ik vond het fantastisch. Ik denk alleen dat ik wel iets meer moet oefenen om een beter gevoel voor belichting te krijgen. Veel shots waren overbelicht, maar het was ontzettend leuk om mee te spelen.

Hoe heet het paard?
We hebben er drie: Sonny, Beans en Dino.

Hoe lang ben je al bezig met Lomografie, of is dit allemaal nieuw voor je?
Een paar jaar geleden kreeg ik een LC-A van Tracy Chapman. Ik schoot er twee rolletjes mee, maar halverwege de tweede rol raakte ik hem kwijt. Het voelt dus allemaal redelijk nieuw.

Schiet je vaak met film? En welke camera’s gebruik je?
Ik heb veel instant camera’s en polaroid camera backs voor pinhole en Holga camera’s. Tracy Chapman besmette me met het Holga/pinhole virus tijdens de opnames van ‘Where You Live’. Ook schiet ik al jaren met een oude Polaroid 680, gevuld met BW600 film. Rolfilm heb ik al heel lang niet meer gebruikt.

Heb je je vermaakt met de Spinner 360?
Wat een bizarre camera. Maar aan het resultaat te zien kan er eigenlijk weinig fout gaan, perfect voor mij dus! Ik ben zeker van plan om er veel mee te gaan schieten. Hij zorgt trouwens ook voor interessante gesprekken!

Als je foto’s een soundtrack zouden hebben, welke nummers zouden er dan op staan? (3 nummers, graag de artiest en de titel noemen)
Vandaag nog?? …..

Jimi Hendrix – Pali Gap
Hank Williams – Everything’s OK
Lisa Germano – Way Below The Radio
&
Alles van Fritz Kreisler

Als je wie dan ook ter wereld kon fotograferen, wie zou je kiezen?
Buck en Stan Blake. … En…… Paul Allen en Richard Branson van Virgin Galactic. Ze zitten in de woestijn in het zuidwesten van de VS, waar ik dol op ben. De rotsstructuren zien er schitterend uit in contrast met het land – een waar PANOLOMO feest!!!!
Behalve dat, vind ik wat ze proberen te doen erg belangrijk. Hoe goed we er ook proberen mee om te gaan, onze planeet heeft niet het eeuwige leven, en dan blijft er maar één plek over om heen te gaan.

Wat staat er als volgende op het programma van Tchad Blake?
Ik ben de band Mutemath aan het mixen, helemaal geweldig. Verder zou het fijn zijn om op de paarden te leren blijven zitten… Nog meer Spinner, en ik heb mijn oog laten vallen op de LC Wide Instant Back. Wahoooo!

written by littlemisslove on 2011-07-14 #people #panoramic #horizon #netherlands #nederland #dutch #holland #lomoamigo #spinner #nld #tchad-blake
translated by marije

More Interesting Articles